Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Democrat-liberalii s-au sfatuit in Poiana

ro

01 Feb, 2010 04:13 1048 Marime text
poiana_brasov_hotel_alpin.jpg Cu această ocazie ei au stabilit componenţa comisiei de modificare a Statutului PD-L, care va avea prima şedinţă astăzi

Pedeliştii s-au reunit la sfârşitul săptămânii care s-a încheiat, în Poiana Braşov, principala temă de discuţie fiind modificarea Statutului PD-L.

Aceştia şi-au dat întâlnire la două dintre cele mai de fiţe hoteluri din Poiană. Majoritatea democrat-liberalilor au fost cazaţi la Hotel Alpin, lucrările Colegiului Director desfăşurându-se în sala de conferinţe a Hotelului Mioriţa.

Preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, ne-a declarat că întâlnirea de la Poiana Braşov a fost un Colegiu Director mai amplu, la discuţii participând şi alţi membri ai partidului, ca de pildă secretari de stat, care nu fac parte din această structură. Potrivit lui Banias, în cadrul întrunirii s-a stabilit componenţa comisiei care se va ocupa de modificarea statutului partidului. Din această structură centrală fac parte 23 de persoane, printre care şi primii cinci lideri ai partidului - Emil Boc, Adriean Videanu, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur şi Vasile Vasile Blaga. Alături de aceştia se vor afla şi doi europarlamentari, trei senatori, trei deputaţi, şeful Comisiei de statut a PD-L, preşedinţii primelor trei filiale PD-L pe ţară (Arad, Timiş şi Bistriţa-Năsăud), Radu Berceanu, Sorin Frunzăverde şi Valeriu Stoica. Potrivit lui Mircea Banias, doi dintre cei trei senatori au fost deja desemnaţi. Este vorba despre Anca Boagiu şi despre liderul grupului senatorilor PD-L Traian Igaş, urmând ca cel de-al treilea să fie desemnat astăzi.

PD-L Constanţa vrea alegeri interne de jos în sus

Preşedintele PD-L Constanţa a precizat că astăzi nu se va mai întruni Biroul Permanent Naţional al partidului, întrucât va avea loc prima şedinţă a Comisiei de modificare a statutului. Mircea Banias a precizat că nu s-a stabilit încă un termen până la care statutul să fie gata sau un calendar al alegerilor interne. După ce Statutul PD-L va fi gata, se va convoca şedinţa Colegiului Director pentru validarea documentului. Banias a mai adăugat că la întâlnirea de la Braşov au existat mulţi susţinători ai alegerilor de sus în jos în partid. Cu toate acestea, el a precizat că democrat-liberalii constănţeni susţin în continuare ca reînnoirea garniturii de partid să se facă de jos în sus. Potrivit şefului PD-L Constanţa, organizaţia de la malul mării a sintetizat în jur de 50 de propuneri de modificări la Statutul PD-L, care vor fi depuse la Bucureşti spre a fi analizate în cadrul Comisiei de modificare a statului, ce va sintetiza propunerile democrat-liberalilor din toată ţara. Având în vedere faptul că şi liberalii s-au întrunit în Poiană pentru a participa la Delegaţia Permanentă a partidului l-am întrebat pe Mircea Banias dacă democrat-liberalii s-au întâlnit cu cei de la PNL. El a menţionat că nu i-a văzut pe liberalii constănţeni, dar că a zărit câţiva dintre liderii partidului, printre care şi Călin Popescu Tăriceanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii