Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce s-a suparat Alexandru Mazare pe Elena Udrea

ro

03 Jun, 2009 03:06 2112 Marime text

deschidere_1.jpgPentru prima dată de la apariţia Coaliţiei de guvernare PSD-PD-L, senatorul social-democrat Alexandru Mazăre a atacat, prestaţia ministrului Turismului, Elena Udrea. 

Remarca deputatului PSD Eduard Martin referitoare la faptul că această criză economică a condus la reducerea bugetelor doar în ministerele conduse de social-democraţi, iar „Ministerul Turismului are un buget record", a fost ca o minge la fileu pentru colegul acestuia din Senat, Alexandru Mazăre. Deşi până acum a tăcut, senatorul  a vrut să spună presei „ceva legat de turism".  „Am văzut-o pe doamna ministru Udrea: se suia pe cal, aducea ouă vopsite...Eu aştept din partea ministrului Turismului nişte măsuri concrete şi viabile, adevărate...nu chestii de genul...facem un imn, facem o campanie lipsită de conţinut...merg prin Mamaia şi văd bannere cu «Romania, land of choise». Nu aici, în Mamaia, trebuie să promovăm turismul", au fost primele săgeţi otrăvite îndreptate spre ministrul PD-L al turismului. Parlamentarul PSD a precizat că aşteaptă măsuri fiscale astfel încât turismul românesc să devină competitiv. Concret, Alexandru Mazăre vrea reducerea TVA-ului în turism, impozit pe profitul reinvestit în acest domeniu de activitate să fie zero, soluţii pentru a ajuta finanţările în turism, să creeze un fond prin care să se subvenţioneze creditele „pentru tot ce înseamnă investiţie în turism", să existe o coerenţă în politica privind infrastructura, act unic de control şi multe altele care, în viziunea sa, ar revitaliza turismul. „Dacă doamna ministru nu înţelege să-şi asume acest pachet substanţial, îl vom face noi, la nivelul PSD-ului şi o să ne declarăm noi promotorii turismului în România...fără tam-tam şi fără acest spectacol pe care-l face Elena Udrea lipsit de orice substanţă", a subliniat Alexandru Mazăre.

Senatorul PSD a concluzionat că, până la ora actuală, nu a identificat „nicio măsură reală care să ajute turismul în România. Numai lucruri superficiale şi de imagine...Este mult prea puţin".

Elena Udrea ripostează

Faţă de afirmaţiile din ultimele zile ale fraţilor Mazăre, Ministrul Turismului, Elena Udrea, face următoarele precizări: „Mă bucur să aflu că activitatea mea ca ministru i-a prilejuit fratelui lui Radu Mazăre ocazia de a vorbi pentru prima dată despre turism, având în vedere că singura preocupare de până acum a acestuia legată de domeniu a fost de a facilita ridicarea construcţiilor pe plaja din Mamaia. Nu înţeleg supărarea fraţilor Mazăre faţă de iniţiativa Ministerului Turismului de a introduce sancţiuni pentru nerespectarea unor reguli care există de aproape 14 ani. Astfel, prin Hotărârea de Guvern nr. 31/1996 şi prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 58/1998 este stabilită obligaţia autorităţilor publice locale din staţiunile turistice de a obţine avizul Ministerul Turismului pentru documentaţia de urbanism şi pentru autorizaţii de construcţie, fără a fi însă prevăzute şi sancţiuni în caz de nerespecatre a legii, ignorarea acestor reguli ducând evident la dezastrul urbanistic din unele staţiuni turistice. Ca dovadă a bunelor intenţii faţă de activităţile de turism din staţiunea Mamaia- aşa-zis „măr al discordiei" între fraţii Mazăre şi minister- vă pot spune că Ministerul Turismului este iniţiator al unei Hotărâri de Guvern care prevede trecerea Lacului Siutghiol în administrarea Primăriei Constanţa pentru activităţi de agrement, respectiv că ministerul va finanţa construcţia unei pasarele turistice în staţiunea Mamaia în vederea organizării de croaziere pe Marea Neagră. Trebuie să amintesc şi faptul că, prin acţiunile de promovare întreprinse şi prin evenimentele organizate, Ministerul Turismului a adus în Mamaia, de Paşte şi de 1 Mai, zeci de mii de turişti.

Aştept ca primarul municipiului Constanţa să demonstreze faţă de turismul din Mamaia acelaşi interes onest pe care l-am demonstrat şi noi. Sunt convinsă că ministrul de interne nu e în Guvern pentru a reprezenta interesele fraţilor Mazăre, aşa că sper să avizeze pozitiv Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care introducem această simplă, dar atât de necesară completare a prevederilor legale din 1996."

{mos_ri:Alexandru Mazare,Elena Udrea}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii