Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantinescu imparte banii publici dupa bunul sau plac Primariile PD-L n-au primit niciun leu de la CJC (document)

ro

18 Feb, 2010 04:01 1650 Marime text
sedinta_cjc.jpgConducerea Consiliului Judeţean Constanţa persistă în practica discriminării unităţilor administrativ-teritoriale pe criterii politice

Dovada: alocarea banilor ce li se cuvin comunităţilor locale ocoleşte primăriile PD-L.

Separatismul politic se poate observa cu ochiul liber pe anexele proiectelor de hotărâre prin care ieri, au fost alocaţi bani comunităţilor locale. De fapt, doar unora dintre ele, întrucât în dreptul primăriilor conduse de edili PD-L scrie zero lei.

Concret, ieri au fost supuse votului consilierilor judeţeni, şi au fost aprobate, două proiecte de hotărâre prin care au fost alocaţi bani bugetelor locale ale unităţilor-administrativ teritoriale din judeţul Constanţa. Este vorba despre proiectul privind „repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură pe anul 2010" şi despre cel privind „repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură pe anul 2010". Precizăm că ambele proiecte de hotărâre au fost iniţiate de către preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. De subliniat că primăriile portocalii au fost omise în cazul ambelor proiecte. În anexa proiectului privind repartizarea cotei de 20% din cota de 22% din impozitul pe venit sunt menţionate primăriile Albeşti, 23 August, Castelu, Costineşti, Ghindăreşti, Horia, Nicolae Bălcescu, Poarta Albă, Rasova şi Valu lui Traian - conduse de primari PD-L - numai că acest lucru nu este suficient pentru simplul motiv că în dreptul fiecăreia dintre comunele enumerate scrie „0" lei.

Primarii PD-L sunt dezamăgiţi de atitudinea preşedintelui CJC, afirmând că toate comunităţile o duc greu, indiferent de culoarea politică. „Ne-am obişnuit. Acesta-i Nicuşor Constantinescu. Mă gândeam că există totuşi, puţină conştiinţă. Consiliul Judeţean pentru mine nu are nicio valoare. Nu-i văd rostul. Cred că banii ar trebui distribuiţi direct, prin Trezorerie, după formulele de calcul care există şi nu după pofta preşedinţilor de consilii judeţene", ne-a declarat primarul comunei 23 August, Mugur Mitrana. În ediţia online a ziarului puteţi vizualiza anexele celor două hotărâri aprobate ieri.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • coco 18 Feb, 2010 14:35 Nicusor e un porco si asinus cu urechi clapauge!