Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC incepe distribuirea cadourilor pentru elevi (document)

ro

03 Dec, 2009 00:05 1116 Marime text

nicusor_constantinescu_cadouri_elevi_04.jpgPe ultima sută de metri de campanie

Autoritatea judeţeană a pus în aplicare şi în acest an programul de ajutorare a copiilor din mediul rural „Pomul de Crăciun 2009". Numai că acum, spre norocul aleşilor judeţeni, distribuirea pachetelor se va derula şi în ultimele două zile de campanie electorală pentru preşedinţie.

Deoarece elevii din ciclul preuniversitar intră în vacanţă mai devreme, ultima zi de cursuri este 11 decembrie. Cu atât mai bine pentru autoritatea judeţeană care, potrivit graficului de distribuire a pachetelor, a decis ca elevii din 14 comune, astăzi, şi din alte 16, mâine, să primească darurile de Moş Crăciun. De pe lista primăriilor unde se vor împărţi cadourile astăzi, fac parte opt autorităţi cu primari PSD - Băneasa, Lipniţa, Ostrov, Saligny, Aliman, Pecineaga, Negru Vodă şi Chirnogeni, trei peneliste - Oltina, Limanu şi Comana şi trei pedeliste - Rasova, Ion Corvin şi 23 August. Cât priveşte ultima zi din săptămână, în fond ultima zi de campanie, autorităţile judeţene au elaborat programul de distribuire în aşa fel încât social-democraţii să-şi promoveze proiectul mai mult în localităţi pedeliste, şase la număr: Valu lui Traian, Poarta Albă, Castelu, Horia, Hârşova, Ghindăreşti. Restul de zece localităţi programate pentru mâine sunt pesediste.

Ceea ce ridică semne de întrebare este însă faptul că procedurile de deschidere a ofertelor pentru fiecare din produsele incluse în pungă - jucării, portocale, banane şi dulciuri - au avut loc pe 25 noiembrie. Se pare că autorităţile locale s-au mişcat foarte bine, de vreme ce în cele opt zile scurse de la organizarea licitaţiei - dintre care trei libere - firmele desemnate câştigătoare au avut timp să şi livreze produsele în vederea transportării la destinaţie.

Potrivit datelor documentaţiilor de atribuire a contractelor pentru furnizarea produselor, autorităţile judeţene au solicitat 33.000 de pachete cu dulciuri, 26.400 de kg de portocale, 19.800 de kg banane şi 21.510 de jucării pentru clasele I - IV şi 11.490 pentru cei din ciclul gimnazial.

Ataşat puteţi vizualiza lista cu reperele orare pentru fiecare localitate unde autorităţile judeţene vor poposi astazi şi mâine.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii