Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidaţi cu acte în regulă USL Constanţa şi-a înscris „echipa formidabilă" pentru parlamentare (Galerie foto)

ro

30 Oct, 2012 01:00 3837 Marime text
depunerecandidaturi-candidaturi1.jpgCandidaţii USL Constanţa la alegerile parlamentare din 9 decembrie şi-au depus, ieri, candidaturile la Biroul Electoral Judeţean. Doar 12 dintre aceştia, căci două dosare de candidatură au fost depuse în lipsa candidaţilor. Este vorba despre dosarul liberalului Puiu Haşotti şi despre cel al social democratului Nicolae Moga, ambii aspiranţi la un nou mandat de senator.

USL Constanţa a depus, ieri, la Biroul Electoral Judeţean (USL), candidaturile pentru proximele alegeri generale. La acţiune au participat 12 dintre cei 14 aspiranţi aspiranţi la un fotoliu în Camera Deputaţilor şi Senat şi anume actualii deputaţi Gheorghe Dragomir (PNL), Mihai Lupu (PNL), Manuela Mitrea (PSD), Cristina Dumitrache (PSD) şi Eduard Martin (PSD), precum şi actualii senatori Alexandru Mazăre (PSD) şi Mircea Banias (PC), Mircea Titus Dobre şi Radu Babuş, proaspăt debutanţi în campania electorală parlamentară, dar şi candidaţii „de împrumut", adică Mădălin Voicu, deputat PSD de Giurgiu, şi Remus Cernea, liderul Mişcării Verzilor Democraţi Agrarieni.

„Nu e nimic câştigat dinainte"

După depunerea candidaturilor, senatorul Colegiului 3, Alexandru Mazăre, a declarat că USL are cea mai bună echipă la Constanţa: „Avem o echipă formidabilă aici, la Constanţa. Avem şanse să câştigăm toate mandatele din judeţul Constanţa puse în joc. Nu va fi o campanie uşoară, nu e nimic câştigat dinainte. Va trebui să luptăm pentru fiecare vot". Cel mai probabil, nu va fi prea greu, de vreme ce judeţul Constanţa este aproape în întregime unul USL, indiferent că vorbim despre administraţia locală sau despre cea judeţeană. „Sunt convins că vom avea succes", a subliniat social democratul.

Întrebat cum anume îşi va convinge USL electoratul constănţean, Mazăre a menţionat „proiectele de infrastructură pentru Constanţa, proiectul cu Portul, cel cu aeroportul (n.r. - Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu), şoseaua de coastă", dar şi „agenda naţională" a USL.

Fără emoţii

Senatorul Mircea Banias, actual preşedinte interimar al PC Constanţa, fost lider al democrat liberalilor constănţeni, a explicat că este pentru prima dată după Revoluţia din decembrie 1989 când câştigătorul unor alegeri este cunoscut înainte de scrutinul propriu zis, iar acesta este, susţine Banias, USL-ul.

Prezent la eveniment, candidatul „de împrumut" Mădălin Voicu, actual deputat de Giurgiu, a mărturisit că nu are deloc emoţii: „N-am emoţii. Pe scenă am emoţii. Aici nu am emoţii. Încerc să fiu la curent cu toţi contracandidaţii, cu toţi adversarii. Duşmani sper sa nu am".

În ceea ce priveşte candida tura sa, Mădălin Voicu a lăsat să se înţeleagă că a fost „curtat" de pesediştii constănţeni pentru a candida pentru un colegiu din judeţul Constanţa. „Sunt onorat. Domnul Constantinescu şi domnul Mazăre mi-au explicat că este nevoie de mine aici. Am făcut în aşa fel încât să fiu util. Sper să şi reuşesc", a declarat el. Totuşi, potrivit unor surse, Voicu ar fi fost, ca şi Remus Cernea, de altfel, impus de Centru, nu „curtat".

Remus Cernea, candidatul USL pentru Colegiul 9 Camera Deputaţilor a declarat, ulterior depunerii candidaturilor, că va milita pentru atragerea cât mai multor tineri şi femei în politică. ONG-istul a venit la eveniment cu o maşină electrică, anume Mitsubishi Electric Vehicle, pe care a închiriat-o pentru 45 de zile contra sumei de 800 de euro.


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii