Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alianta PSD - PD-L la Constanta Firma pedelistului Florian Constantin, abonata la primarie

ro

13 Mar, 2010 03:57 3089 Marime text

alianta_des.jpgApropiată administraţiei locale constănţene, SC Daconex SRL a reuşit să se impună pe o piaţă în care profitabile sunt doar firmele „apreciate" de autorităţi, aparţine, chiar dacă într-o proporţie de 25%, unui democrat-liberal, şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, Florian Constantin.

În ediţia de ieri a cotidianului nostru, aduceam precizări legate de cum a scăpat printre degete SC Daconex SRL, firma care a câştigat doi ani la rând contractul de furnizare a pungilor de plastic şi a sacilor din polipropilene pentru pachetele cu alimente ale bătrânilor şi copiilor, în detrimentul a două firme bucureştene, SC Grundwal şi SC Global Plast SRL.

Chiar dacă, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, sediul societăţii este pe strada Amzacea nr.13, la faţa locului am sesizat că de fapt, la această adresă se află unul dintre sediile Primăriei Constanţa unde îşi desfăşoară activitatea Poliţia Comunitară, Corpul de Control şi Departamentul de Asistenţă Socială şi Siguranţa Circulaţiei. Practic, Primăria plăteşte chirie, care, într-o anumită proporţie, îi revine şi democrat-liberalului. Contractul pentru punctul de lucru pe care cei de la Daconex îl aveau pe strada Amzacea nr.13 este concesionat pe 83 de ani şi trei luni, aşa cum arată contractul nr.14507 din 05.06.1992.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, societatea a fost înfiinţată în 1991 şi are cinci asociaţi, persoane fizice: Dan Nicolae - 21%, Florian Constantin - 25%, Mihai Preda - 25%, Monica Slavici - 4% şi Zisu Cîju - 25%. Preşedintele organizaţiei municipale a PD-L Constanţa, Florian Constantin, nu apare printre administratorii firmei, aceştia fiind Preda şi Cîju.

L-am contactat telefonic şi pe şeful ITM care ne-a declarat că într-adevăr a închiriat sediul Primăriei şi că este la zi cu toate actele depuse la Registrul Comerţului, chiar dacă acestea nu au fost actualizate. La baza deciziei de a muta sediul de pe strada Amzacei a stat faptul că spaţiul devenise mult prea mic pentru desfăşurarea activităţii dar şi nici normele de mediu nu-i mai permiteau să funcţioneze în interiorul oraşului. Cât despre apropierea firmei în care este asociat cu autorităţile locale, democrat-liberalul a precizat că nu poate fi vorba despre nicio alăturare de interese. „Pur si simplu am participat la licitaţie şi am avut preţurile cele mai mici în 2008 şi 2009. Acum am pierdut, au avut alţii preţuri mai mici decât cel pe care l-am avut noi", s-a apărat Constantin. Acesta a mai adăugat că nu mai face parte din executivul societăţii de când a preluat funcţia de conducere de la ITM.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 14 Mar, 2010 11:15 "nici normele de mediu nu-i mai permiteau să funcţioneze în interiorul oraşului "....dar normele ca acei functionari sa lucreze intr-o cladire in care au fost depozitate tot felul de substante toxice ....si unde este un miros de te ia ameteala ...care sunt ? Si mai e si sef la ITM acest domn care ...zice el "am participat la licitaţie şi am avut preţurile cele mai mici în 2008 şi 2009"...extraordinar ce mici...oare ce preturi au avut ceilalti ofertanti daca ...pe la colturi ....se vorbeste ca s-ar incasa o chirie lunara pentru panarama aia de cladire ...20.000 EURO ? O cladire total improprie pentru un sediu de primarie ...situata aproape de iesirea din oras. Sau asta este administratia europeana ce se face acum la Constanta ?
  • Cetateanul turmentat. 13 Mar, 2010 17:46 Ciocirlanul asta chiar a dat laba cu Pesedeu ?
  • Numai Florian are alianta cu psd 13 Mar, 2010 16:21 Probabil numai el cu firmele au alianta, partidul democrat cred ca nu
  • Mitzu 13 Mar, 2010 12:05 daca nu ma insel acest subiect a fost preluat din alt ziar local...parca un saptamanal al unora care au fost pe la voi pe la ziua. ce? pdl/ul isi ataca pe mai multe fronturi proprii sai membri?