Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ziua absolventului de teatru", rampa de lansare pentru studentii de la Teatru

ro

28 Jun, 2010 03:41 2607 Marime text
ovidius.jpgSâmbătă, specializarea Artele Spectacolului - Actorie a Facultăţii de Arte, din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa, cu sprijinul Teatrului de Stat Constanţa şi a Fundaţiei „Fantasio", a organizat proiectul-pilot „Ziua absolventului de teatru" Constanţa 2010.

Evenimentul a avut loc la sala Teatrului de Stat Constanţa şi a reprezentat un maraton actoricesc, alcătuit din şase spectacole puse în scenă de absolvenţii de teatru de la: Universitatea „Ovidius" Constanţa, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale", Bucureşti, Universitatea „Hyperion", Bucureşti, Universitatea „Spiru Haret", Bucureşti şi Universitatea din Craiova.

Proiectul a fost propus de asist. univ. Dana Trifan Enache, care a vrut să le ofere studenţilor o serbare de absolvire care să le rămână ca amintire pentru tot restul vieţii. „Acest eveniment este o premieră pentru Facultatea de Artă şi sunt mândru de aceşti studenţi. Sunt sigur că au emoţii, dar ştiu că o să şi le mascheze, aşa cum ştiu ei mai bine. Sunt nişte copii talentaţi şi nişte profesionişti în adevăratul sens al cuvântului", ne-a declarat decanul interimar al Facultăţii de Arte, dr. Vasile Sârbu.

ovidius_2.jpgPrimul spectacol care a deschis maratonul actoricesc a fost „O, ce zile frumoase" de Samuel Beckett, a cărui regie este semnată de asist. univ. dr. Dana Trifan Enache. Din distribuţie au făcut parte Veronica Enusca şi Romulus Moldovan. Reprezentaţia a început la ora 10.30 şi a fost urmată de cea a absolvenţilor UNATC Bucureşti, „Vocea broscuţei ţestoase", adaptare după John van Druten. De la ora 15.00, Universitatea „Hyperion" Bucureşti a prezentat spectacolul „Întoarcerea", bazat pe texte de Marin Sorescu, Zaharia Stancu, Neal Donald Walsch şi Gabriel Garcia Marquez. La ora 16.30 a început „Cameristele", o adaptare după Jean Genet a Universităţii „Spiru Haret" Bucureşti. De la ora 18.00, iubitorii de teatru au putut vedea spectacolul Universităţii din Craiova, „Patru absolvenţi în căutarea unui director de teatru", bazat pe texte de Aldo Nicolai, Michel Tremblay; Jaroslaw Hasek, Dumitru Velea, Marin Sorescu, Irmgard Keun, Valentin Nicolae şi Matei Vişniec. Ultimul spectacol al serii, „Fluturii sunt liberi", de Leonard Gershe, a fost prezentat de UNATC, de la ora 20.00.

Evenimentul s-a încheiat la ora 21.00, cu festivitatea de absolvire, în care studenţii, îmbrăcaţi în robe, au fost primiţi pe scenă cu aplauze.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii