Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scoala 2 Mai, locul I la concursul judetean privind Drepturile Copilului

ro

31 May, 2010 03:45 2308 Marime text

decernare_premii.jpgÎn week-end-ul trecut, la Mangalia au avut loc o serie de evenimente organizate de „Salvaţi Copiii" şi autorităţile locale. Vineri, Casa de Cultură a municipiului Mangalia a găzduit Concursul Naţional Drepturile Copilului, etapa judeţeană. Concursul de proiecte educative a avut ca temă principiul nediscriminării şi al toleranţei cuprins în Convenţia Drepturilor Copilului şi a fost desfăşurat de Organizaţia ,,Salvaţi Copiii" - filiala Constanţa, coordonat de preşedintele filialei, psiholog Carmen Faliboga, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia.

S-au înscris şi au participat 8 unităţi şcolare din Mangalia şi din localităţile limitrofe. Juriul a fost format din coordonatorii proiectelor de la fiecare şcoală, un reprezentant al Primăriei Municipiului Mangalia şi preşedinta organizaţiei, psiholog Carmen Faliboga.

În pauza de jurizare, copiii au asistat la un scurt moment teatral oferit tot de colegii lor, pe tema toleranţei. Câştigătoarea premiului I a fost Şcoala cu clasele I-VIII 2 Mai, cu elevii pregătiţi de învăţător Elena Butonaru, urmată pe locul al II-lea de Şcoala cu clasele I-VIII nr.3 Mangalia, coordonator de echipă prof. Janulia Motoc. Pe locul al treilea s-a clasat echipa Liceului Teoretic Callatis, pregătită de prof. Sanda Pădureanu.

Duminică s-a derulat Târgul de Jucării „De la copii, pentru copii". Opt unităţi şcolare din municipiul Mangalia au organizat o acţiune amplă de colectare a jucăriilor pe care apoi le-au expus cum au ştiut ei mai bine pe standuri, astfel încât să atragă cât mai mulţi cumpărători.

La finalul perioadei stabilite, reprezentantul Organizaţiei „Salvaţi Copiii", psiholog Carmen Faliboga şi profesorii coordonatori de la fiecare şcoală participantă au raportat 2.441 de lei strânşi prin efortul copiilor şi al părinţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii