Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Porti deschise pentru viitorii studenti, la Universitatea Ovidius

ro

22 Mar, 2010 04:09 1916 Marime text
cap_6.jpg„Este un moment foarte important pentru toate facultăţile, pentru cele 16 facultăţi ale universităţii, pentru că, cu acest prilej îşi prezintă oferta educaţională"

În perioada 19 - 21 martie, Universitatea Ovidius a găzduit „Zilele porţilor deschise", eveniment menit să îi atragă pe viitorii studenţi înspre facultăţile ovidiene.

universitatea_ovidius_01.jpgCu această ocazie, cei care intenţionează să devină studenţi ai Universităţii Ovidius au putut beneficia de informaţii privind oferta educaţională pentru anul universitar 2010 - 2011 de la toate cele 16 facultăţi ale Universităţii Ovidius. La inaugurarea care a avut loc vineri la prânz, au participat prof.univ.dr. Victor Ciupină, rectorul instituţiei de învăţământ superior, prorectorii, decanii, dar şi profesorii care îi vor îndruma în viaţa academică pe viitorii studenţi. De asemenea, printre viitorii candidaţi a putut fi văzut şi Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, invitat de onoare la manifestare. Fiecare facultate în parte şi-a amenajat câte un stand însă, fără doar şi poate, cea mai colorată apariţie au avut-o cei de la Facultatea de Arte care, costumaţi în diverse personaje au încercat să convingă vizitatorii să li se alăture în minunata călătorie prin universul teatrului. Odată cu Zilele Porţilor Deschise a fost lansat Ghidul candidatului la studenţie, ediţia 2010 - 2011. „Este deja o tradiţie. După cum bine ştiţi şi în anii precedenţi am organizat acest moment important în viaţa universităţii pe care îl numim Zilele Porţilor Deschise, dar anul acesta semnificaţia este mai apăsată, ca să zic aşa, pentru că împlinim 20 de ani de când instituţia se numeşte universitate şi în anul viitor, deci nu peste mult timp, 50 de ani de la înfiinţarea instituţiei care astăzi, se numeşte Universitatea Ovidius. Deci, este un moment foarte important pentru toate facultăţile, pentru cele 16 facultăţi ale universităţii, pentru că, cu acest prilej îşi prezintă oferta educaţională. Bucuria pentru mine este legată de numărul mare de tineri care au venit aici, ceea ce demonstrează că Ovidius, astăzi universitate cu diplomă din partea ARACIS-ului pe care scrie universitate cu grad ridicat de încredere, se vede aici, a crescut în importanţă şi efectele acestui eveniment sperăm că se vor vedea şi la următorul concurs de admitere, din iulie. Vreau să menţionez că noi am propus ministerului peste 11.000 de locuri la admitere, la zi, fără frecvenţă, învăţământ la distanţă, la ciclul de licenţă, cel de masterat sau de doctorat şi suntem convinşi că cei care vor deveni studenţi la Universitatea Ovidius vor constata că într-adevăr aici se poate face învăţământ, dar şi cercetare, de cel mai înalt grad", a declarat prof.univ.dr. Victor Ciupină, rectorul Universităţii Ovidius.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii