Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de ani dupa gratii pentru asasinii bunicilor avocatului

ro

27 Jul, 2010 00:00 1278 Marime text

Cei doi indivizi judecaţi sub acuzaţia că i-ar fi asasinat pe bunicii unui avocat din Baroul Constanţa au fost condamnaţi la pedepse aspre cu închisoarea, fiind obligaţi să petreacă zeci de ani în spatele gratiilor, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă. În timp ce autorul principal, Lucian Lică, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, iar complicele său a primit 19 ani, avocatul ai cărui bunici au fost ucişi, Tiberiu Hodor, va primi despăgubiri morale în valoare de 20.000 de lei.

Totodată, mama sa şi fiica victimelor, Victoria Hodor, va fi despăgubită cu suma de 27.000 de lei, reprezentând daune materiale, şi 60.000 de lei, daune morale. Sentinţa a fost pronunţată de magistraţii Tribunalului Constanţa, însă poate fi atacată în apel, la Curtea de Apel Constanţa. Dublul asasinat a fost comis în urmă cu aproximativ un an, în noaptea de 1 spre 2 august, la Corbu, victime fiind soţii Gherghina şi Stan Tache, ambii de 85 de ani, bunicii avocatului Tiberiu Hodor, din cadrul Baroului Constanţa. Cadavrele celor doi bătrâni au fost descoperite în zorii zilei, de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“. În curtea casei situate pe şoseaua Principală, pompierii au descoperit cadavrul lui Stan Tache, de 85 de ani, care avea gâtul tăiat. Pe măsură ce înaintau în lupta cu flăcările, în bucătărie, aceştia au descoperit şi trupul neînsufleţit al Gherghinei Tache, soţia bărbatului, în vârstă tot de 85 de ani. Femeia avea, de asemenea, gâtul tăiat. Intervenţia pompierilor a durat mai bine de două ore, timp în care au ars trei camere ale casei şi aproximativ 30 de metri pătraţi din acoperiş.

Au dat foc să ascundă crima

Ancheta ISU a stabilit faptul că focul fusese pus intenţionat, pentru acoperirea unei infracţiuni. La faţa locului s-au deplasat comisarul-şef Dorin Colidiuc, la momentul acela adjunct al şefului IPJ Constanţa, procurorul criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, şi o echipă de criminalişti, din care făcea parte şi câinele de urmă. Anchetatorii au stabilit că fapta s-a produs între orele 3.00 şi 4.00, când cele două victime au fost aproape decapitate. Stan Tache avea gâtul tăiat şi prezenta mai multe plăgi produse prin înjunghiere. La rândul ei, Gherghina Tache avea gâtul tăiat şi urme de înjunghiere în zona umărului şi a pieptului. Oamenii legii au descoperit în locuinţa celor doi suma de aproximativ 15.000 de lei, ascunsă într-un cotlon, bani pe care bătrânii i-ar fi obţinut în urmă cu mai mult timp din vânzarea unui teren. La mai puţin de o lună, s-a stabilit că asasinii erau Lucian Lică, de 24 de ani, şi Florin Valentin Grădinaru, de 19 ani, care dăduseră buzna peste cei doi bătrâni pentru a le fura avutul, dar au fost prinşi de Stan Tache, astfel că au luat hotărârea să-l ucidă. Tribunalul Constanţa i-a găsit pe amândoi vinovaţi de omor calificat şi deosebit de grav şi i-a condamnat la închisoare. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii