Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vin şi fructe de la duty-free Maşinile SIPI, pe post de camioane de marfă (galerie foto)

ro

24 Sep, 2010 02:28 5003 Marime text
DSC01781.jpgSuspiciuni de contrabandă cu alcool, de la duty-free, în ograda şi cu maşinile Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă. Acuzaţii grave au fost lansate la adresa unui agent de poliţie constănţean, încadrat la Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Călăraşi. Potrivit unei scrisori anonime şi unor fotografii sosite pe adresa redacţiei, poliţistul cu pricina ar folosi maşinile fostei doi şi-un sfert „pentru achiziţionarea de băuturi alcoolice de la duty-free din Vama Ostrov, judeţul Constanţa".

În replică, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă confirmă că autovehiculele din fotografiile trimise de cititori aparţin de SIPI Călăraşi, fiind „utilizate în executarea misiunilor ordonate", dar precizează că, deşi au mai existat sesizări privind faptele reclamate, verificările efectuate nu au confirmat aspectele sesizate. „Vă ataşez un set de fotografii în care prezint modul în care sunt folosite autovehiculele instituţiei, în scop personal, de către agentul de poliţie Petrescu Eugen, şofer pe aceste autovehicule la Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Călăraşi", şi-a început scrisoarea cititorul nostru. Omul spun că agentul respectiv este din localitatea Galiţa, din comuna constănţeană Ostrov, astfel că ar cunoaşte foarte bine zona şi „foloseşte auto din dotarea fostei «doi şi-un sfert» pentru achiziţionarea de băuturi alcoolice de la duty-free din Vama Ostrov".

Vin şi fructe de la Ostrovit

Astfel, conform localnicilor, autoturismele înmatriculate CL 03 NTS şi CL 02 FRX, despre care DGIPI a confirmat că aparţin de SIPI Călăraşi, fiind folosite „în executarea misiunilor ordonate", pot fi văzute când şi când în incinta SC Ostrovit SA, din localitatea Ostrov. Oamenii spun că, de aici, poliţistul reclamat „achiziţionează vin de la cramă sau fructe de la fermele societăţii, pe care le transportă în localitatea Călăraşi, unde sunt comercializate angrosiştilor". Este de menţionat că, în imaginile ataşate documentului, pot fi observate cele două autoturisme ale SIPI Călăraşi, staţionând în faţa unor magazine de băuturi. „Faptul că autovehiculele au putut fi fotografiate cu atâta uşurinţă dovedeşte profesionalismul şi confidenţialitatea acestei instituţii care are obligaţia de a culege informaţii pentru siguranţa cetăţeanului şi pentru păstrarea liniştii şi ordinii publice", ne-a mai scris cititorul.

Şeful SIPI ne-a trimis la mai-marii DGIPI

Menţionăm că am încercat să aflăm punctul de vedere al SIPI Călăraşi, prin şeful Serviciului, subcomisarul Gigi Giurcan, însă acesta ne-a transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi, inspectorul Ramona Tudor, că numai centrul de presă al DGIPI este abilitat să răspundă la orice fel de întrebări care se înscriu în sfera Legii 544/2001. În urma adresei în baza Legii 544/2001 transmisă Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, privind cazul semnalat la SIPI Călăraşi, oficialii DGIPI ne-au răspuns că „aspectele relatate în scrisoarea anonimă au făcut obiectul şi altor sesizări - tot anonime, iar în urma verificărilor efectuate, acestea nu s-au confirmat". Pe de altă parte, reprezentanţii DGIPI au confirmat că maşinile înmatriculate CL 03 NTS şi CL 02 FRX „sunt în dotarea SIPI Călăraşi şi sunt utilizate în executarea misiunilor ordonate". „Considerăm că diseminarea unor astfel de informaţii neadevărate aduce atingere atât imaginii instituţiei noastre, cât şi derulării activităţilor specifice în care sunt angrenaţi lucrătorii Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Călăraşi", au mai precizat cei de la DGIPI.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii