Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi de ce se implică şi Tribunalul Bucureşti Suspecţii de moartea Larei Şaban nu au fost lăsaţi să plătească testele poligraf

ro

18 Jun, 2012 01:00 1564 Marime text
lara-criminali.jpgGhiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu, cei doi suspecţi cercetaţi pentru uciderea Larei Şaban, de 27 de ani, vor fi supuşi, zilele acestea, unei expertize psihiatrice. Asta după ce săptămâna trecută suspecţii au fost testaţi cu un aparat poligraf, urmând ca rezultatul să ajungă în scurt timp.

Potrivit unor surse, atât Şaban cât şi Davidescu ar fi dorit să achite din propriile buzunare testele poligraf, însă procedura impune ca, în acest stadiu al urmăririi penale, plata să fie făcută de Ministerul Justiţiei. În ceea ce priveşte decizia Judecătoriei Constanţa de a înainta dosarul privind custodia copilului Larei Şaban către Tribunalul Bucureşti, surse avizate şi apropiate cazului explică foarte simplu, dar în termeni juridici această hotărâre a instanţei. Mai exact, judecarea procesului la Bucureşti ar fi cauzată de elementul de extraneitate, ceea ce ar reprezenta „o împrejurare de fapt datorită căreia un raport juridic are legătură cu două sau mai multe sisteme de drept". În speţa de faţă, privind custodia fetiţei Larei Şaban, elementul de extraneitate ar fi reprezentat de faptul că tatăl din acte al minorei şi totodată reclamantul în cauză, Eray Ekrem Arda, este cetăţean turc, ceea ce ar atrage raporturile juridice cu două sisteme de drept, cel român şi cel din Turcia. Cu alte cuvinte, dosarul se va judeca la Bucureşti pentru că tatăl este turc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii