Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tusac aduce bani la buget de la constructiile ilegale

ro

24 Jul, 2009 01:55 1494 Marime text

cap_4.jpgÎncurajat de preşedintele Traian Băsescu, ce a afirmat recent, la întâlnirea de la Neptun a Consiliului Consultativ al Turismului, că în sudul litoralului se construieşte haotic, primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, a trecut la revigorarea bugetului local, prin acordarea a nu mai puţin de două miliarde de lei vechi drept amenzi societăţilor comerciale din staţiuni.

Într-un comunicat postat pe site-ul primăriei, aflăm că, în staţiunile Cap Aurora şi Jupiter, au fost găsite nouă societăţi fără autorizaţie, activitatea acestora fiind suspendată, iar alte şase au fost sancţionate pentru că nu au respectat proiectul iniţial. Sancţiunile totale din aceste staţiuni au fost de 16.700 de lei. În zona Saturn - Venus, 15 agenţi economici au fost sancţionaţi cu 45.500 lei, pentru funcţionare fără autorizaţie şi nerespectarea spaţiului comercial de expunere a produselor şi construcţii ilegale (acestea din urmă fiind stopate).

În zona Neptun - Olimp au fost controlate şi sancţionate contravenţional 13 societăţi comerciale, cu un cuantum total de 14.100 lei. „Aceste societăţi au expus marfa în afara spaţiului expoziţional şi au încălcat şi alte norme legale", se arată în comunicat. „Din punct de vedere al construcţiilor ilegale sau neconforme cu specificul zonei turistice au fost amendaţi şapte agenţi economici cu 121.000 lei în total".

Primăria ne mai comunică şi faptul că, „pe lângă activitatea intensă de control, s-a urmărit şi sporirea siguranţei turiştilor care circulă pe şoselele din staţiunile din sudul litoralului românesc", prin montarea de limitatoare de viteză. În plus, turiştii au mai primit vestea bună că pe 22 iulie a început şi prima campanie de dezinsecţie din sudul litoralului! Asta spun cei din Primăria Mangalia, urmând să aibă drept „rezultat un litoral curat, plaje îngrijite şi servicii de calitate în sudul litoralului".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii