Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soţia, angajată la „firmă de top" Averea oficială a vameşului Orhan Asan (document)

ro

28 Mar, 2011 00:35 2467 Marime text
Agigea_vama_constanta_sud_agigea.jpgMunca în vămile constănţene, deşi „stimată" ca un adevărat corn al abundenţei, pare să nu dea roadele aşteptate decât pentru deţinătorii aşa-numitelor posturi-cheie, în special la sectorul Containere, după cum afirmă cunoscătorii. În rest, postul de vameş pare a fi nimic mai mult decât un loc de muncă la stat, ca oricare altul. Sau, cel puţin, aşa reiese din averile declarate oficial de lucrătorii vamali.

Foarte interesant, concomitent cu „sărăcia" declarată în acte, vameşii sunt suspectaţi (adesea de vecini, în primul rând, dar şi de alte persoane bine informate) că şi-ar ţine averea „la blat", înregistrând-o pe numele soacrelor, bunicilor, mătuşilor, tocmai pentru a evita eventualele „neplăceri" cu statul. Dincolo de speculaţiile inevitabile făcute pe marginea avuţiilor vameşilor constănţeni, ZIUA de Constanţa continuă prezentarea averilor lucrătorilor din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, astfel cum reies acestea din documentele oficiale. Următorul pe listă este inspectorul vamal asistent Orhan Asan, membru în sindicatul vameşilor „Unirea" şi deţinător al unui apartament de 70 de metri pătraţi. Conform declaraţiei de avere completată pe 8 octombrie 2010, soţii Asan sunt proprietarii unui apartament de 70 mp situat în Constanţa şi dobândit în anul 2006, în baza unui credit ipotecar. De asemenea, vameşul este şi proprietarul unui autoturism Daewoo, fabricat în 1999 şi dobândit în urma încheierii unui contract de vânzare - cumpărare.

Profit de 1,48 de milioane

Fără plasamente, investiţii, împrumuturi, active financiare sau colecţii de bijuterii, soţii Asan au o datorie de peste 78.000 de lei. Mai exact, este vorba despre un credit contractat în anul 2006 la Bancpost, a cărui valoare se ridică la 78.211 lei, bani pe care vameşul şi soţia sa trebuie să-i returneze până în anul 2031. Fără să fi primit cadouri, servicii sau avantaje cu titlu gratuit, Orhan Asan a menţionat că a realizat un venit anual de 28.513 lei, fiind vorba despre salariile încasate de la Autoritatea Naţională a Vămilor Bucureşti. Şi soţia sa a contribuit la bunăstarea familiei, venitul său anual realizat fiind de 18.000 de lei, de la SC Unify CO Cernavodă. Firmă cunoscută drept „liderul în vopsitorie şi protecţii", societatea la care lucrează soţia vameşului deţine, potrivit www.listafirme.ro , Locul 1 în Top Afaceri România şi Locul 1 în Top Profit România, în domeniul „lucrări de pardosire şi placare a pereţilor". Cu 207 angajaţi, conform www.totalfirme.com , societatea Unify Co. a înregistrat în anul 2008 o cifră de afaceri de 11.648.123 de lei şi un profit de 1.480.630 de lei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii