Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută grefieri, aprozi şi agenţi procedurali Angajări la Curtea de Apel

ro

06 Oct, 2011 01:00 10035 Marime text
concurs.jpgMai multe posturi de grefieri la instanţele din Constanţa au fost scoase la concurs, urmând ca examinările să aibă loc în două etape, prima desfăşurându-se pe data de 26 octombrie, iar cea de-a doua după data de 15 noiembrie. Conform informaţiilor oficiale, Curtea de Apel Constanţa organizează pe data de 26 octombrie un concurs pentru ocuparea mai multor posturi temporar vacante.

Mai exact, este vorba despre un post de şofer la Curtea de Apel Constanţa, câte unul de grefier arhivar la Tribunalul şi la Judecătoria Constanţa şi câte un post de agent procedural şi respectiv aprod la Judecătoria Constanţa. De asemenea, instanţa Curţii de Apel Constanţa organizează şi concursul pentru funcţia de grefier arhivar la Tribunalul Tulcea şi respectiv de aprod la Judecătoria Tulcea. Condiţiile generale de participare pentru cei interesanţi sunt ca doritorii să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România, să nu aibă antecedente penale şi cazier fiscal şi să se bucure şi de o bună reputaţie şi, totodată, să cunoască limba română. În plus, cerinţele mai prevăd faptul că cei interesaţi trebuie să fie apţi din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei, să aibă studii medii, iar acolo unde este cazul, să aibă certificat de calificare (permis de conducere de şofer profesionist) cu o vechime de minimum cinci ani. Reprezentanţii Curţii de Apel Constanţa au informat că, pentru grefierii arhivari, concursul constă în susţinerea a doua probe, anume proba practică, eliminatorie, constând în verificarea cunoştinţelor de operare pe calculator şi, respectiv, proba scrisă de verificare a cunoştinţelor teoretice din tematica anunţată.

Actele necesare

În ceea ce îi priveşte pe şoferi, concursul constă în verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice profesionale. Cererile de înscriere trebuie să aibă anexate următoarele documente: copii de pe certificatul de naştere şi, după caz, certificatul de căsătorie, actul de identitate, diplomă de bacalaureat, certificat de cazier judiciar şi certificat de cazier fiscal, carnet de muncă, CV, adeverinţă medicală din care să rezulte că este apt pentru exercitarea profesiei, două fotografi, recomandare privind profilul profesional şi moral. În plus, candidaţii pentru postul de şofer trebuie să anexeze şi permisul de conducere de şofer profesionist. Solicitările se depun până la data de 16 octombrie 2011, la secretariatul comisiei. Copiile de pe actele menţionate trebuie să fie însoţite de documentele originale. În ceea ce priveşte cel de-al doilea concurs, acesta va fi organizat în două etape, pe data de 18 noiembrie, la ora 10.00 desfăşurându-se proba practică eliminatorie, iar pe data de 23 noiembrie, la ora 11.00, având loc proba scrisă. Potrivit anunţului, se caută un grefier pentru Tribunalul Constanţa, trei grefieri pentru Judecătoria Constanţa şi câte un grefier la instanţele din Medgidia şi respectiv Mangalia. Condiţiile de înscriere sunt similare cu cele pentru concursul din 26 octombrie. Proba practică este eliminatorie şi va consta în demonstrarea aptitudinilor de operare pe calculator. Cea de-a doua testare constă într-o probă scrisă, din tematica dată. Cererile de înscriere trebuie să fie însoţite de următoarele acte: CV, diplomă de bacalaureat, certificat de cazier judiciar, certificat de cazier fiscal, caracterizarea de la ultimul loc de muncă, după caz, caracterizarea de la unitatea de învăţământ absolvită, cartea de identitate, adeverinţă medicală şi chitanţa de plată a taxei de înscriere de 150 de lei. Cererile vor fi depuse până la data de 8 noiembrie 2011 la Biroul Resurse Umane al Curţii de Apel Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii