Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sase comune primesc doua milioane de lei pentru infrastructura

ro

06 Nov, 2009 01:58 1018 Marime text
Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 753/4.XI.2009, şase localităţi din judeţul Constanţa vor beneficia de fonduri pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural. Cei 1.820.000 lei care vor ajunge în vistieria comunelor Albeşti, 23 August, Cogealac, Crucea, Lumina şi Poarta Albă provin din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată.

Conform art. 1, al. 2 din prezenta hotărâre, cele aproape două milioane de lei vor fi folosite pentru realizarea obiectivelor de investiţii prevăzute în cererile de finanţare declarate eligibile. Localităţile vor beneficia de finanţare până la nivelul sumei rezultate după îndeplinirea procedurii de achiziţie publică, fără însă a depăşi suma de cerere de finanţare aprobată.

Astfel, de pe lista localităţilor care se încadrează în această prevedere, cei mai mulţi bani îi va primi Crucea - 324.000 lei pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă potabilă în Stupina şi Gălbiori şi pentru canalizare menajeră în Crucea. Următoarea în top este Albeşti, care primeşte suma de 275.000 lei pentru îmbunătăţirea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă a localităţii Vârtop - comuna Albeşti. Poarta Albă şi 23 August vor primi, fiecare, câte 193.000 lei. Primei localităţi îi va fi acordată suma pentru reabilitarea şi extinderea canalului colector pentru ape pluviale, poduri, podeţe, iar celei de-a doua, pentru extinderea reţelei de distribuţie. Mai puţin va intra în vistieria comunei Lumina, care pentru realizarea de poduri, podeţe şi punţi pietonale va primi 188.000 lei. Ultima pe lista de finanţare este Cogealac, căreia i se acordă 92.000 de lei pentru extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă.

În Hotărârea de Guvern este, de asemenea, specificat că, dacă pentru finalizarea proiectelor va fi nevoie de sume suplimentare, autorităţile contractante pot solicita Comisiei o cerere de suplimentare a finanţării. Dacă cererea se va aproba, beneficiarul va fi nevoit să aplice procedura negocierii fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii