Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect-pilot al RATC Constănţenii îşi vor putea plăti călătoriile cu cardul

ro

12 Jul, 2011 00:00 2753 Marime text
cap_5.jpgDirectorul Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa, Dumitru Coiciu, a anunţat că, de la 1 august, pe toate liniile autobuzelor 40 va fi introdus sistemul „ticketing card less".

„Este vorba despre introducerea sistemului «ticketing card less», adică a unui card, cu care se vor achita călătoriile. Acest card va înlocui biletele şi abonamentele. Este un proiect pilot, implementat pe linia autobuzului 40, pentru că sunt foarte mulţi studenţi şi vor fi preocupaţi de folosirea acestor carduri. Pe toate cele 17 autobuze deja s-a montat 90% din aparate, urmează ca la 1 august să începem probele funcţionale. Vom face şi o conferinţă de presă, pentru a le arăta constănţenilor cum se utilizează. ratc_-_autobuze.jpgDacă acest proiect va da roade, atunci îl vom implementa pe toate liniile RATC. Oraşele Bucureşti, Oradea, Cluj şi Timişoara au implementat acest proiect", a precizat Dumitru Coiciu. Motivele implementării acestui proiect sunt: limitarea fraudei în transportul public şi uşurinţa cu care călătorul poate plăti călătoriile, nefiind nevoit să folosească mai multe bilete sau abonamente pe diferite linii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile 12 Jul, 2011 09:59 super tare, dar , la ce falimentara e regia, nu spune nimeni ce comison ia BRD-ul, ca asa scrie pe acele dispozitive.....deci regia va mai pierde bani, pt. ca nu cred ca o sa se buluceasca blatistii sa isi faca card, sa fim seriosi....