Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Constanta, singura care nu si-a luat in administrare Spitalul de Boli Infectioase

ro

02 Jul, 2010 03:01 1351 Marime text
cap_3.jpgPrefectura Constanţa a definitivat lista cu autorităţile locale care şi-au transferat deja în administrarea lor managementul asistenţei medicale. Instituţia Prefectului a avut ca termen limită de transmitere a listei către Guvern data de 2 iulie.

Aşa cum arată lista cu spitalele care au trecut în grija autorităţilor locale, până ieri, singurul care nu a fost preluat este Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, unitate spitalicească care trebuia să ajungă sub aripa Primăriei Constanţa.

De asemenea, şi preluarea Spitalului Municipal Mangalia de către Primăria municipiului, programată să aibă loc în şedinţa din 30 iunie, a fost amânată pentru o dată ulterioară.

Cel mai harnic a fost Consiliul Judeţean Constanţa, care şi-a luat primul în administrare, în urma adoptării HCJ nr. 169 din 23.06.2010, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, Spitalul OTRM Eforie Sud şi Spitalul de Ftiziologie Agigea.

Pe lista unităţilor spitaliceşti care au fost preluate de autorităţile locale se mai regăsesc: Spitalul Municipal Medgidia, în şedinţa din 28 iunie, prin hotărârea nr. 62, Spitalul Orăşenesc Cernavodă (în baza hotărârii nr.120/28.06.2010) şi Spitalul Orăşenesc Hârşova (în baza HCL nr.53/21.06.2010).

Decizia referitoare la preluarea în administrarea Primăriei oraşului Băneasa a Centrului de Sănătate Băneasa urmează să fie luată astăzi în şedinţa de Consiliu Local.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii