Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nouă secţii noi de poliţie Vezi aici cum se reorganizează poliţia rurală

ro

25 Jun, 2011 01:42 1798 Marime text
politie.jpgÎn judeţul Constanţa vor fi înfiinţate nouă secţii de poliţie rurală, care vor deservi cele 57 de comune din judeţ. Acesta reprezintă unul dintre aspectele cuprinse în proiectul de reorganizare a Poliţiei Rurale, aspect pe care comandantul Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor dr. Liviu Popa, l-a discutat în cursul zilei de ieri cu primarii celor 57 de comune din judeţ. Întâlnirea de lucru cu edilii a avut loc la Prefectura Constanţa, fiind urmată de o conferinţă de presă susţinută de chestorul Popa, alături de prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, şi de inspectorul-şef interimar al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul-şef Adrian Rapotan.

IMG_9703.jpg„În cursul zilei de astăzi, am avut o întâlnire cu primarii din judeţul Constanţa, la care am purtat discuţii pe tema noului concept de reorganizare a poliţiei în mediul rural", a anunţat chestorul Popa. Acesta a continuat spunând că „noua reorganizare vizează o creştere a calităţii serviciului poliţienesc pentru cetăţenii din mediul rural", în condiţiile în care modul în care este organizată la acest moment poliţia în mediul rural nu este nici eficient şi nici nu asigură un serviciu de calitate. Şeful Poliţiei Române a mai explicat că proiectele-pilot privind reorganizarea poliţiei în mediul rural desfăşurate în mai multe judeţe ale ţării au avut rezultate bune, fiind redusă infracţionalitatea în mediul rural. „Proiectul actual nu este unul perfect, ci perfectibil, printr-o comunicare constantă cu oameni de bună credinţă", a spus şeful IGPR. La rândul său, comisarul-şef Adrian Rapotan a explicat că cele 57 de comune din judeţul Constanţa vor fi împărţite între nouă secţii de poliţie rurală ce vor fi înfiinţate, fiecărei secţii revenindu-i între şapte şi nouă comune. Singură, Secţia rurală 1, cu sediul la Poliţia Municipiului Constanţa, va avea arondate trei comune mari ce aparţin de Constanţa, respectiv Valu lui Traian, Cumpăna şi Agigea. Secţiile rurale vor avea o componentă pe comunicare, fiind vizat un contact permanent cu cetăţenii, o componentă pe linia de intervenţii - patrulare, iar cea de-a treia componentă se va axa pe soluţionarea dosarelor.

„Se găsesc şi fonduri europene pentru aşa ceva"

Oficialii au informat că prin noua reorganizare a poliţiei în mediul rural se urmăreşte ca orice apel la 112 să fie acoperit într-un timp de reacţie cât mai scurt, maşinile de patrulare aflându-se în permanenţă pe teren, pe un itinerariu stabilit dinainte. „Singurul moment în care autoturismele poliţiei rurale se vor afla la Secţia de poliţie va fi la schimbul de tură, când poliţiştii vor veni, vor lua maşina şi vor pleca în teritoriu. În rest, maşinile vor circula non-stop în teren, pe un itinerariu stabilit dinainte", au explicat autorităţile. Sumele necesare combustibilului, dar şi pentru celelalte aspecte implicate de o continuă patrulare în teren vor fi asigurate, pe de o parte din fondurile care până acum erau destinate întreţinerii posturilor de poliţie, însă, „la nevoie, se găsesc şi fonduri europene pentru aşa ceva". De asemenea, oficialii au anunţat că niciun poliţist nu va fi dat afară în urma reorganizării, ci oamenii vor fi redistribuiţi. Comandantul IGPR şi-a exprimat dorinţa ca implementarea proiectului să poată începe cel mai târziu la data de 15 iulie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii