Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Nemirschi risca sa fie suspendat

ro

25 Jun, 2009 02:07 1366 Marime text
cap_1.jpgCamera Deputaţilor a aprobat ieri, formarea comisiei care va ancheta contractele de publicitate acordate de Ministerul Mediului, prin negociere directă, şi nu prin licitaţie publică. 

Propunerea de verificare a activităţii ministrului Mediului a venit din partea PD-L şi PNL şi a fost aprobată cu 186 de voturi pentru şi unul împotrivă. Ministerul Mediului ar fi atribuit, prin negociere directă, un contract de publicitate de aproximativ 500.000 de euro, firmei ARS Advertising SA, pentru promovarea Axei prioritare 3 din Programul Operaţional Sectorial Mediu. Firma mai beneficiase de încă 1,1 milioane de euro de la aceeaşi instituţie, în noiembrie 2008. Întrebat în legătură cu această licitaţie, ministrul Nicolae Nemirschi a declarat că nu îşi aminteşte de acest contract si nici dacă l-a semnat sau nu.

Nicolae Nemirschi este ministrul Mediului din decembrie 2008, când a fost propulsat în Guvern din funcţia de viceprimar al Constanţei. Din acest motiv, încă de la numirea sa în funcţie, a primit eticheta de om de încredere al lui Radu Mazăre. El a făcut parte din echipa lui Radu Mazăre încă de când acesta a obţinut funcţia de primar al Constanţei şi a urcat treptat în ierarhia administraţiei locale, pornind de la funcţia de director executiv. Nemirschi este acţionar la două firme, Promedas Mamaia şi Allclass, de unde încasează dividende. 

Riscă suspendarea

Nemirschi a ajuns şi pe mâna Parchetului, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut marţi, Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cercetarea ministrului cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. Este vorba despre faptul că ANI s-a sesizat din oficiu cu privire la existenţa unor neconcordanţe între declaraţiile de avere depuse de către Nicolae Nemirschi pe 5 ianuarie 2009 şi pe 15 iunie 2009. De precizat că ministrul Mediului ar putea fi suspendat din funcţie, având în vedere precizările Administraţiei Prezidenţiale, din urmă cu două zile, când a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă, că preşedintele Traian Băsescu va suspenda din funcţie orice ministru urmărit penal.

{mos_ri:Nemirschi}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii