Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minca a reziliat contractul de paza al scolilor cu firmele private

ro

05 Jan, 2010 01:39 1456 Marime text

Primăria Mangalia lansează o invitaţie de participare on-line la consultarea publică pentru adoptarea celei mai bune soluţii de pază a obiectivelor din sistemul de educaţie de pe raza administrativă a municipiului. Primarul interimar Ion Mincă cere, astfel, cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor acestora, reprezentanţilor asociaţiilor non-guvernamentale şi ai partidelor politice să opteze pentru continuarea actualului sistem de asigurare a pazei unităţilor şcolare cu o societate specializată sau pentru revenirea la sistemul anterior de asigurare a pazei cu efectivele proprii ale Poliţiei Comunitare Mangalia.

Printr-un comunicat de presă al primăriei, se arată că, „în decursul anului 2009, paza tuturor obiectivelor din sistemul de educaţie a constituit un monopol, în baza recomandării directe a fostului primar Tusac. „Colaborarea" ne costa 43.435 lei pe lună, iar contractul care o consacra a fost încheiat - în mod ilegal (raportat la cuantumul plăţilor) - prin atribuire directă". Primarul interimar a reziliat acest contract, urmând ca în perioada următoare „să se recupereze plăţile ilegale; pentru toate contractele încheiate cu primăria, cu serviciile publice din subordine şi instituţiile de educaţie finanţate de la bugetul local, firmă recomandată de fostul primar Tusac, încasa peste 800.000 de lei anual".

Primăria redă credibilitatea Poliţiei Comunitare

În ceea ce priveşte varianta prin care Poliţia Comunitară ar putea prelua, din nou, paza grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din Mangalia, în comunicatul primăriei se arată că instituţia cu pricina „a traversat o perioadă extrem de nefastă, în care şi-a erodat credibilitatea datorită unor activităţi desfăşurate la comanda fostului primar Tusac, împotriva opozanţilor acestuia şi a cetăţenilor care se «încăpăţânau» să gândească pe cont propriu". Primăria vrea să redea credibilitatea Poliţiei Comunitare, un prim pas fiind delegarea atribuţiilor de director interimar d-lui Chiscop Ciprian, maior în rezervă. Acesta ar avea astfel sprijinul primăriei şi Consiliului Local Mangalia, pentru a impune un stil de lucru profesionist care să conducă la reclădirea credibilităţii în perioada sa de interimat.

Mangalioţii care doresc să îşi exprime una dintre cele două opţiuni o pot face până în data de 15 ianuarie 2010, la adresa de e-mail:

dezbaterepublica-paza@mangalia.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii