Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Limitatoare de viteza pe strazile din Eforie

ro

20 Jul, 2009 00:51 989 Marime text
Preocupaţi de siguranţa localnicilor şi a turiştilor veniţi în concediu, reprezentanţii Primăriei Eforie au decis montarea a 21 de limitatoare de viteză pe principalele artere ale urbei. 

Autoritatea publică locală a considerat necesară introducerea acestor limitatoare pentru a-i determina pe conducătorii auto să reducă viteza în zonele stabilite ca fiind cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere. În funcţie de coordonatele zonei, limitatoarele de viteză din Eforie au o înălţime de cinci centimetri, reduc viteza la 40 km/h şi au fost montate la o distanţă de 50 cm.

Prin introducerea acestora, în Eforie Nord s-a instituit limită de viteză pe următoarele străzi: Republicii (trei limitatoare), Dorobanţilor (patru limitatoare), T. Vladimirescu (cinci limitatoare), Griviţei (trei limitatoare) şi Al. Lăpuşneanu (două limitatoare). În staţiunea Eforie Sud, limitatoarele de viteză au fost montate pe faleză (trei) şi pe strada Nicolae Bălcescu (unul).

„Am adoptat măsura montării limitatoarelor de viteză ca urmare a accidentelor repetate produse pe aceste străzi", a menţionat primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu. De asemenea, edilul a explicat că Republicii şi Dorobanţilor din staţiunea Eforie Nord sunt străzile unde s-au înregistrat frecvent abateri de la prevederile legislaţiei rutiere, cei mai indisciplinaţi dovedindu-se a fi şoferii ATV-urilor.

Prevenirea producerii de evenimente rutiere nedorite a constituit o prioritate pentru administraţia publică locală din Eforie, iar ultimele demersuri au confirmat-o. „S-a acţionat şi în sensul atenţionării participanţilor la trafic, prin instalarea de dispozitive de obligare şi atenţionare", a precizat Ovidiu Brăiloiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii