Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionescu, seful de la Kogalniceanu, anchetat in libertate

ro

08 Aug, 2009 02:25 1011 Marime text

Adrian Ionescu, şeful compartimentului energetic la Societatea Naţională Aeroport Internaţional Mihail Kogălniceanu, prins cu mită, ar putea fi cercetat în stare de libertate. Judecătorii Tribunalului Constanţa au respins propunerea de arestare formulată faţă de acesta de către procurorii constănţeni.

Totuşi, instanţa a luat faţă de Ionescu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, pentru 29 de zile. Printre obligaţiile ce-i revin suspectului se numără faptul că nu are voie să se apropie de partea vătămată Virgil Enuşcă şi să nu comunice cu acesta direct sau indirect. De asmenea, Ionescu va trebui să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie din raza teritorială unde locuieşte, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Şeful de la Kogălniceanu nu are voie, pe parcursul celor 29 de zile, să-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura preventivă faţă de el şi nici să deţină, să folosească sau să poarte nicio categorie de arme. Tribunalul i-a pus în vedere că, dacă va încălca prin rea-credinţă aceste dispoziţii, riscă să ajungă după gratii. Totuşi, procurorii s-au declarat nemulţumiţi de această soluţie şi au declarat recurs, care se va judeca la Curtea de Apel, săptămâna viitoare.

În urmă cu trei zile, Adrian Ionescu a fost în flagrant în timp ce primea, împreună cu soţia sa, suma de 2.000 de dolari, drept onorariu, de la patronul societăţii SC Electro-David SRL. Potrivit anchetatorilor, suma de 2.000 de dolari fusese solicitată cu scopul de a permite continuarea lucrărilor contractate de SC Electro-David SRL Constanţa în incinta aeroportului, în condiţiile în care Ionescu avea ca atribuţie de serviciu acordarea avizelor tehnice pentru lucrările contractate. Soţia şefului de la Kogălniceanu este cercetată în stare de libertate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii