Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest spontan la Penitenciarul Poarta Albă! (FOTO+VIDEO)

ro

30 Aug, 2023 08:27 1628 Marime text

Protest spontan azi, 30 august, la penitenciarul Poarta Albă.

Angajații penitenciarului protestează în fața penitenciarului. 



Polițiștii din penitenciare sunt nemulțumiți de nivelul de salarizare, dar și de faptul că nu s-au respectat promisiuni ale Guvernului.

La locul evenimentului sunt prezenți George Lazer, lider sindical penitenciar Poarta Albă, Ștefana Tătaru, contabil penitenciare Poarta Albă. 

Nemulțumirile sunt neaplicarea legii salarizării. Practic, oamenii sunt furați lună de lună la salariu.

Protestăm pentru că oamenii și-au făcut timpul necesar de muncă pentru luna în curs și nu mai sunt dispuși să facă pe eroii!, a declarat liderul de sindicat. 



Oficial de la Administrația Națională a Penitenciarelor
 
           
Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a luat act de acțiunile de protest ale organizațiilor sindicale din penitenciarele Aiud, Codlea, Deva, Miercurea Ciuc, Oradea, Constanța - Poarta Albă și Tg. Jiu, cu care, dealtfel, se află într-un dialog permanent. În consecință, mesajul transmis echipelor de management ale unităților penitenciare este unul ce privește deschiderea către dialog și comunicare în raport cu acei colegi care protestează si adoptarea unor măsuri menite să asigure continuitatea activităților pe linia siguranței locului de deținere, acordarea drepturilor persoanelor private de libertate și preîntâmpinarea unor evenimente negative.
 
Măsurile respective au vizat:

Planificarea judicioasă și eficientă a personalului avut la dispoziție, astfel încât să nu fie afectat gradul de siguranță a misiunilor de pază, escortare și supraveghere, și nici acordarea drepturilor persoanelor private de libertate

Asigurarea unor canale eficiente de comunicare cu organele judiciare deservite și informarea acestora cu privire la imposibilitatea prezentării sau prezentarea cu întârziere a persoanelor private de libertate, dacă acest lucru se impune.

Programarea membrilor de familie sau aparținătorilor persoanelor private de libertate în vederea acordării vizitelor se va realiza începând cu ora 10.00

Asigurarea unei rezerve de personal pentru a putea acționa în situații deosebite. 

Cu toate că acțiunile de protest vor îngreuna considerabil activitățile curente, deficitul de personal fiind semnificativ în toate unitățile, asigurăm opinia publică de faptul că siguranța locurilor de deținere nu este și nu va fi periclitată în niciun mod, principiu la care aderă atât echipele manageriale, cât și reprezentanții organizațiilor sindicale.





Citește și:

Știri Constanța. Un bărbat de 28 de ani, încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă. Faptele care l-au adus după gratii






Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii