Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înscenarea Poliţiei? Doi presupuşi cămătari din Piaţa Chiliei, prinşi după ce au furat o poşetă

ro

27 Aug, 2010 01:29 6667 Marime text
cap_4.jpgDouă dintre cele 15 persoane reţinute iniţial de magistraţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cămătărie au ajuns în atenţia lucrătorilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa. Niat Ablai Memet, de 38 de ani, şi Asan Memet, de 61 de ani, ambii din Constanţa, au fost prinşi de poliţiştii Biroului pentru Staţiunea Mamaia la scurt timp după ce au sustras poşeta unei turiste.

Deşi au fost eliberaţi de câteva zile, doi bărbaţi din municipiul Constanţa, mai exact din Piaţa Chiliei, au revenit în arestul IPJ. „Prin distragerea atenţiei unei turiste, în vârstă de 32 de ani, din Târgovişte, care se afla lângă autoturismul său, cei doi i-au sustras acesteia o poşetă în care se aflau un telefon mobil, două portofele conţinând suma de 300 lei şi diferite bunuri personale. Alertată de alarma femeii, ca urmare a evenimentului petrecut, patrula de poliţişti aflată în zonă a reuşit prinderea şi imobilizarea celor doi bărbaţi", au mai declarat oficialii Poliţiei Judeţene Constanţa, potrivit cărora prejudiciul în valoare de 450 lei a fost recuperat în proporţie de 90%. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi de procurori pe bază de ordonanţă şi depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ, urmând să fie prezentaţi instanţei Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Surse apropiate anchetei ne-au precizat că Niat Ablai Memet şi Asan Memet resping acuzaţiile imputate. Mai mult decât atât, cei doi indivizi nu exclud nici varianta conform căreia Poliţia Constanţa ar fi înscenat totul pentru a-i băga în arest. La scurt timp după ce bărbaţii au fost prinşi, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a remis un comunicat prin intermediul căruia aduce la cunoştinţă modul în care au lucrat Niat Ablai Memet şi Asan Memet. „«Bună seara! Cum se ajunge la Cazinou?» Aceasta este metoda folosită de doi bărbaţi din Constanţa pentru a distrage atenţia unei turiste şi a-i sustrage geanta din autoturism. Poliţiştii i-au prins la scurt timp pe suspecţi, iar prejudiciul a fost recuperat", se mai arată în buletinul informativ.

Ion Şerban, victima (ne)potrivită

Nu este de trecut cu vederea faptul că, pe data de 20 august, magistraţii Tribunalului Constanţa au acceptat recursul formulat de cele 15 persoane acuzate de cămătărie împotriva măsurii de arestare preventivă. În acest context, Samet Tair, Nagie Dragomir, Ali Tair, Lucian Ion Dragomir, Amet Ismail, Arun Ismail, Ibraim Erdinci, Ibram Iusein, Geilan Iusein, Tair Benghiuzei, Niar Iusein, Memet Bairam, Ali Iaşar, Albai Niat şi Memet Asan au fost eliberaţi. Asta în ciuda faptului că, potrivit procurorilor, bărbaţii mai sus precizaţi, sprijiniţi de Demiş Iaşar, Nedret Derviş şi de Erdinci Iuseim, care se sustrag urmării penale, l-ar fi ameninţat cu moartea (în mod direct sau telefonic) pe Ion Şerban, fost poliţist, dar şi pe membrii familiei acestuia. Mai mult decât atât, grupul infracţional ar fi provocat numeroase distrugeri la sediul societăţii GTS Intermed SRL, administrată de Ion Şerban, cu scopul de a-l determina să le înmâneze diverse sume de bani reprezentând presupuse dobânzi de tip cascadă pentru împrumuturi acordate anterior de inculpaţi.

Dezbaterile privind arestarea celor doi suspecţi au început ieri seară la Judecătoria Constanţa, însă până la închiderea ediţiei nu fuseseră finalizate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nelu 01 Sep, 2010 20:09 memet asan un puscarias batran care are un cazier imens face numai prosteli bv pentru politie se face dreptate
  • justice 27 Aug, 2010 08:45 ion serban si cuscrul comanescu de la gsp au afaceri cu traian basescu in rusia conducta gaze-ino serban lua aurul si nu trecea tot in acte acun lua paminturi cu alt militian coteanu cu ogofatu cu stefan simion zis fane englezu le supraevalua in acte cu popa codrut si ala de la tv neptun-potret cu catuse si inselau bancile-vedeti de directoare cec rodica onofrei director brd caratas si ivascu asociata in firme cu traian basescu-vedeti da firma valrom si cit lua procurorul teodor nita de la cei care ii apara cum e arsen care apare in imaginile 0962 ale lui secareanu sef corupt-trimitem tot prin emaill unde trebuie sri alquedq e in politie si paechet-ce fac dga csm sri dna?patavoi dinut de la dna au fost militieni cu serban ion