Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împarte decepţia cu sirianul Pastilele amare de la Înalta Curte pentru Mironescu

ro

08 Nov, 2011 01:00 1857 Marime text

portul-LaurentiuMironescu08.jpgLa sfârşitul lunii septembrie Înalta Curte a respins ca nefondată plângerea lui Mironescu împotriva ordonanţei procurorilor din 14 septembrie 2010, prin care i se prelungise interdicţia de a părăsi ţara

Duş rece pentru fostul secretar general al Internelor, Laurenţiu Mironescu, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Reuniţi în Completul de 5 Judecători, magistraţii Curţii Supreme a României i-au respins ca inadmisibil recursul declarat împotriva hotărârii de a i se prelungi interdicţia de a părăsi ţara.

Totuşi, poate nu este de trecut cu vederea nici faptul că recursul priveşte o hotărâre luată de Înalta Curte în urmă cu mai bine de o lună, fiind vorba despre plângerea formulată de Mironescu împotriva unei ordonanţe din 14 septembrie, însă abia ieri cazul a fost luat în discuţie de Completul de 5 Judecători. Totodată, de o decizie încă şi mai cruntă a Completului de 5 Judecători a avut parte cetăţeanul sirian Rouchdi Mohamad, coleg de inculpare cu Mironescu, dar aflat încă în arest, care, metaforic vorbind, a fost întors de judecătorii bucureşteni de la poartă, după ce s-a aflat la un pas de a fi eliberat. Concret, în ceea ce-l priveşte pe cetăţeanul sirian, Înalta Curte a admis recursul procurorilor şi a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, deşi aceasta îi fusese admisă, în primă instanţă. Revenind la situaţia lui Mironescu, la sfârşitul lunii septembrie Înalta Curte a respins ca nefondată plângerea lui împotriva ordonanţei procurorilor din 14 septembrie 2010, prin care i se prelungise interdicţia de a părăsi ţara. Abia ieri însă Completul de 5 Judecători i-a analizat recursul, pe care l-a respins ca inadmisibil. La rândul său, cetăţeanul sirian Rouchdi Mohamad, un intermediar vamal acuzat aderare la grup infracţional organizat şi dare de mită în formă continuată, a avut parte de o deziluzie încă şi mai mare după ce, iniţial, cererea sa de eliberare fusese admisă, iar ieri s-a decis să rămână totuşi în arest. Mai exact, Completul de 5 Judecători a admis recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au casat încheierea prin care s-a decis eliberarea şi, rejudecând, a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar. De data aceasta, decizia este definitivă. Amintim că atât Laurenţiu Mironescu, cât şi cetăţeanul sirian au fost puşi sub acuzare în mega-ancheta de corupţie devenită cunoscută drept „dosarul Portul".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii