Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme-fantoma „puricate" de Garda Slotania si Balcan Best Construct au prejudiciat statul cu milioane de lei

ro

25 Mar, 2010 02:48 2842 Marime text
cap_5.jpgLovitură impresionantă a Gărzii Financiare Constanţa. Comisarii au descoperit o gaură de 3,38 de milioane de lei la bugetul statului, cauzată de o societate ai cărei administratori par să schimbe firmele ca pe şosete. Potrivit directorului coordonator al Gărzii Financiare Constanţa, Cristian Radu, SC Slotania SRL ar fi responsabilă de crearea unui prejudiciu de aproape 3.387.000 de lei. Foarte interesant, cei doi acţionari ai firmei mai apar şi în alte câteva zeci de societăţi comerciale.

Surse informate susţin că nu este exclus ca şi celelalte firme deţinute de cei doi asociaţi şi administratori să fi cauzat, la rândul lor, prejudicii de milioane de lei bugetului de stat. Concret, în urma verificărilor, autorităţile au descoperit că SC Slotania SRL Constanţa ar fi vândut cereale şi ar fi prestat servicii către diverse societăţi, în valoare totală de 11.515.603 lei. Societatea nu funcţionează la sediul social declarat şi, mai mult decât atât, în legătură cu SC Slotania a fost deja sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu privire la crearea unui prejudiciu de 476.422 de lei. În acest context, comisarii au considerat că, nici de data aceasta, nu au fost înregistrate tranzacţiile în evidenţa financiar-contabilă. Prejudiciul prezumat este în sumă de 3.386.942 de lei.

Acţionar în 17 firme

SC Slotania SRL a fost înfiinţată în 2008 şi, potrivit datelor oficiale, obiectul principal de activitate este reprezentat de „transporturile rutiere de mărfuri". Cei doi asociaţi sunt, cu câte 50%, Marcela Negreci şi Emil Pricop, ultimul fiind şi administratorul firmei. Foarte interesant, Marcela Negreci apare şi în alte cinci firme, respectiv Prestin SRL, Pro Market SRL, Agro Tur Czmor SRL, Drift International SRL şi Bijenkorf SRL. La rândul său, Emil Pricop pare un prosper om de afaceri, fiind acţionar sau administrator în alte 17 firme, printre care şi Pro Market, Agro Tur Czmor, Drift International şi Bijenkrof. Oamenii legii nu exclud varianta ca şi în celelalte firme ale celor doi afacerişti să fie descoperite anumite nereguli privind sumele datorate bugetului de stat. Reprezentanţii Slotania nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere.

O altă societate luată „la puricat" de comisarii Gărzii Financiare este SC Balcan Best Construct SRL Constanţa, care, potrivit directorului coordonator al Gărzii Financiare Constanţa, ar fi responsabilă de crearea unui prejudiciu de peste 3,54 milioane de lei. Conform sursei citate, firma ar fi achiziţionat cereale în valoare de 8.913.567 de lei, de la o societate din Constanţa, şi ar fi comercializat către aceeaşi societate mărfuri în valoare totală de 1.358.097 de lei.

Sesizări penale la Parchet

Firma nu funcţionează la sediul social declarat şi, potrivit lui Cristian Radu, „administratorul cu domiciliul în localitatea Poarta Albă nu a răspuns invitaţiilor transmise". Astfel, oamenii legii au considerat că operaţiunile efectuate nu au fost înregistrate în contabilitatea societăţii, iar prejudiciul total produs bugetului de stat este estimat la suma de 3.545.404 lei. Potrivit datelor oficiale, firma este înfiinţată în 2005, iar obiectul principal de activitate este reprezentat de „comerţul cu ridicata al produselor textile". Din 2006 şi până în 2008, firma a depus declaraţie pe proprie răspundere că nu a desfăşurat activitate de la constituire. Asociat unic şi administrator al firmei apare Constantin Neculuşcă, numele său fiind legat de cel al altor patru societăţi comerciale, respectiv Cat Forest SRL, Dart Provision Construct SRL, Dox Long Construct SRL şi Bart Breeze Construct SRL. Nici reprezentantul Balcan Best Construct SRL nu a putut fi contactat telefonic. Garda Financiară a întocmit sesizări penale pentru cele două firme, Slotania SRL şi Balcan Best Construct SRL, acestea fiind transmise Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii