Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expertiză pentru presupusele narcotice ale lui Amet

ro

27 Sep, 2011 01:00 1293 Marime text

Aydîn Amet, constănţeanul suspectat de apartenenţă la o reţea de trafic de droguri cu rădăcinile în Botoşani, are voie să depăşească limita teritorială a municipiului.

Judecătorii Tribunalului Botoşani au decis să înlocuiască interdicţia de a părăsi localitatea cu interdicţia de a părăsi ţara fără încuviinţarea autorităţilor, aşa că, la acest moment, Amet se bucură de mai multă libertate de mişcare. Totodată, constănţeanul va beneficia de o expertiză pentru a se stabili dacă, într-adevăr, produsele descoperite asupra sa de către ofiţerii de la Crimă Organizată se încadrează în prevederile legii pentru combaterea traficului de narcotice.

În aceste condiţii, următoarea înfăţişare în procesul constănţeanului se va desfăşura pe data de 18 octombrie, la Tribunalul Botoşani. La ultimul termen în proces, judecătorii botoşăneni au admis proba cu expertiza solicitată de tinerii judecaţi pentru trafic de droguri. Aceasta va fi întocmită de specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Foarte interesant, primul din cele şapte obiective ale expertizei se referă taman la constănţeanul judecat alături de botoşăneni pentru trafic de narcotice. Mai exact, experţii IGPR sunt chemaţi să stabilească „dacă produsele etno-botanice, respectiv contraprobele (restituite organului de cercetare penală de către Laboratorul de analiză şi profil al drogurilor din cadrul IGP - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi), care fac obiectul material al infracţiunilor reţinute în sarcina inculpatului Amet Aydîn, conţin droguri în înţelesul art. 1 lit. b din Legea nr. 143/2000". Concret, experţii trebuie să stabilească dacă au de-a face cu „plante şi substanţe stupefiante ori psihotrope sau amestecurile care conţin asemenea plante şi substanţe". Iar dacă răspunsul va fi pozitiv, aceiaşi experţi vor arăta care este denumirea plantelor sau substanţelor şi dacă s-au aflat sub control naţional. Nu în ultimul rând, expertiza va stabili şi dacă aceste plante conţin droguri de mare risc, urmând să determine şi masa netă a fiecărei probe. Amintim că Amet şi ceilalţi suspecţi din Botoşani au fost luaţi pe sus luna trecută de mascaţii de la Crimă Organizată, fiind bănuiţi de apartenenţă la o reţea de narcotraficanţi. Cazul a fost instrumentat de ofiţerii de la Crimă Organizată Botoşani, care au lucrat sub coordonarea procurorilor din cadrul Biroului Teritorial Botoşani al DIICOT. Pentru prinderea constănţeanului şi a complicilor săi, anchetatorii au avut nevoie de sprijinul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani, dar şi de cel al SRI - Direcţia Judeţeană Botoşani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii