Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de narcotice! Suspect condamnat la opt ani în Georgia, arestat la Constanța în vederea extrădării!

ro

04 Mar, 2022 00:00 1591 Marime text
  • Mandatul a fost emis de Curtea de Apel Constanța, fiind valabil pentru o perioadă de 40 de zile, timp în care va continua procedura de extrădare.
  • Judecătorii au respins cererea suspectului de a se lua față de el o măsură preventivă mai blândă, respectiv cea a controlului judiciar.
Un cetățean condamnat în Georgia la opt ani de detenție pentru trafic de narcotice a fost prins la Constanța, judecătorii emițând pe numele său un mandat de arestare preventivă.
 
Mandatul a fost emis de Curtea de Apel Constanța, fiind valabil pentru o perioadă de 40 de zile, timp în care va continua procedura de extrădare.
 
Totodată, judecătorii au respins cererea suspectului de a se lua față de el o măsură preventivă mai blândă, respectiv cea a controlului judiciar.
 
Potrivit datelor puse la dispoziție de sursele judiciare, suspectul a fost condamnat la opt ani de închisoare prin sentința Tribunalului Suprem din Georgia, a Tribunalului din Batumi Georgia și, respectiv, a Curții de Apel din Kutaisi, Georgia.
 
Acesta a fost găsit vinovat de judecătorii georgieni de trafic de droguri, acuzații-le regăsindu-se și în legislația din România.
 
Suspectul a fost reținut în baza unui mandat european de arestare, acesta fiind dus la Curtea de Apel Constanța de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
Mandatul de arestare provizorie a fost emis de îndată și comunicat Ministerului Justiției, Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Procurorului General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
Hotărârea Curții de Apel Constanța poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.
 
Judecătorii au acordat termen la data de 5 aprilie 2022, pentru continuarea procedurii de extrădare, urmând ca până la această dată să fie depuse la dosarul cauzei cererea de extrădare și documentele anexate acesteia.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Depistat la Constanța!
Extrădarea bosniacului acuzat de crime de război, respinsă de Înalta Curte

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii