Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspecți de trafic de narcotice, prinși de procurorii DIICOT Constanța

ro

18 Jan, 2023 17:31 1401 Marime text
  • Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Doi bărbați au fost prinși în flagrant delict de către procurorii DIICOT Constanța, în timp ce încercau să vândă peste un kilogram de canabis.

Suspecții vor fi duși astăzi, 18 ianuarie 2023, la Tribunalul Constanța, cu propunere de arestare preventivă.

Iată ce spun procurorii DIICOT:

La data de 18.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut că, la data de 17.01.2023, cei doi inculpați au fost prinși în flagrant în timp ce încercau sa comercializeze cantitatea de aproximativ de un kilogram și 300 grame de canabis.
Activitatea a fost urmată de punerea în aplicare a trei mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de 105,13  grame canabis, 5 grame de hașiș, 1,4 grame MDMA,  o pușcă cu aer comprimat cu 450 de alice și suma de 4.800 euro.
În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii