Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dupa eticheta „criminal in serie" Slepac, prima aparitie in sedinta publica

ro

20 Jan, 2010 02:36 4616 Marime text
cap_4.jpgIndividul care şi-a căştigat titlul de „cel mai temut om din Constanţa" după ce a recunoscut comiterea cu sănge rece a cel puţin patru omoruri în serie, Valentin Şlepac, s-a prezentat, ieri, la Tribunalul Constanţa. Suspectul a fost transportat din arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa la Tribunal, pentru a fi prezent la judecarea dosarului în care este acuzat, alături de Paul Popaene, de crearea unui prejudiciu de peste 800.000 de euro.

Flancat de trei poliţişti, Şlepac a intrat încătuşat în boxa arestaţilor, avănd o glugă mare trasă pe cap şi pe ochi. A aruncat o privire curioasă în sală, parcă pentru a se asigura că nu-l păndeşte nimeni cu un aparat de fotografiat, iar apoi şi-a dat gluga jos, lăsănd să i se vadă chipul. Mult schimbat faţă de ultima dată cănd se prezentase la instanţă în dosarul cu Popaene, pe 15 decembrie 2009, Valentin Şlepac s-a tuns şi şi-a vopsit părul blond. Departe de a adopta atitudinea unui om spăşit, care simte povara celor patru asasinate comise la comandă, după cum s-a disculpat în faţa anchetatorilor, Şlepac s-a arătat mai degrabă în largul său în boxa arestaţilor. După ce a luat legătura cu avocatul său, căruia se pare că i-ar fi mărturisit că a ucis pentru că se simţea ameninţat, Valentin Şlepac s-a arătat foarte dornic să ajute instanţa cu informaţii pentru localizarea lui Popaene, care fusese citat greşit în Spania, deşi se afla, potrivit informaţiilor lui Şlepac, în Italia. Ca urmare a acestui viciu de procedură, instanţa a decis amănarea dosarului pentru începutul lunii februarie, cănd Popaene va fi citat la adresa indicată de Valentin Şlepac.

slepac_-_avocati.jpgPopaene pare intrat în pămănt

Foarte interesant, în actualul context, nu este de trecut cu vederea faptul că Popaene nu a mai fost văzut la ultimele termene de judecată, dat fiind că şi alţi foşti parteneri de afaceri ai lui Şlepac au fost găsiţi după o lungă absenţă, fie înecaţi în Canalul Dunăre - Marea Neagră, fie îngropaţi de vii cu plăci de beton deasupra. La sfărşitul lunii iunie 2008, Tribunalul Constanţa i-a găsit vinovaţi pe Şlepac şi pe Popaene de spălare de bani. Ei au fost condamnaţi la plata în solidar a unei sume de peste 3,3 milioane de lei către stat. Totodată, cei doi au primit cinci ani de închisoare cu executare. Suma exacta pe care Şlepac şi Popaene trebuie să o achite în contul statului se ridică la 3.358.007 lei şi reprezintă impozit pe profit şi TVA. Potrivit procurorilor care au instrumentat acest caz, în 2004, Valentin Şlepac a făcut comerţ cu deşeuri metalice, împreună cu Paul Popaene, administrator la SC Geometal 2000 SRL. Cei doi bărbaţi nu au înregistrat însă operaţiunile în contabilitate şi nu şi-au achitat obligaţiile către bugetul de stat. În octombrie 2007, anchetatorii apreciau prejudiciul ca fiind echivalentul a 821.000 de euro. Deşi, iniţial, Popaene a fost trimis în judecată în lipsă, ulterior el a revenit în ţară şi, prin intermediul avocatului său, a solicitat achitarea pentru infracţiunile care i s-au reţinut în sarcină. Cu aceeaşi solicitare s-a adresat instanţei şi Şlepac. Cu toate acestea, judecătorii au dat verdictul vinovat pentru amăndoi. Ulterior, Curtea de Apel Constanţa a admis apelurile celor doi şi a trimis dosarul înapoi la Tribunal, spre rejudecare, unde se află şi la acest moment.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii