Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După aproape patru luni Procurorii au găsit geanta Larei Şaban la 11 metri de cadavru

ro

12 Sep, 2012 02:40 1729 Marime text
saban_-_lara_saban.jpgGeanta şi mocheta erau înfăşurate în saci de plastic asemănători celor cu care a fost împachetat cadavrul Larei Şaban

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa sunt aproape de a finaliza cercetările în dosarul Larei Şaban, tânăra de 27 de ani ucisă într-un apartament din municipiu la începutul lunii mai. În urmă cu puţină vreme, la câţiva metri de locul în care a fost găsit cadavrul, organele de anchetă au descoperit o poşetă identică celei pe care Lara o purta în seara când a dispărut. În acest context, procurorii cred că geanta aparţine Larei Şaban. Mai mult decât atât, odată cu geanta, organele de anchetă au găsit şi mocheta din apartamentul în care ar fi fost omorâtă tânăra de 27 de ani.

Calvarul familiei Şaban a început la începutul lunii mai. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa sunt de părere că Lara a fost ucisă în seara zilei de 3 mai, într-un apartament din municipiul Constanţa. Organele de anchetă susţin că fata a mers de bună voie în apartament, ea fiind filmată de câteva camere video instalate pe străzile din apropierea locului faptei. În aceeaşi seară, Ghiunal Gilberto Şaban, fratele fetei, şi George Davidescu au mers la un supermarket din Constanţa, de unde au cumpărat mai mulţi saci menajeri, dar şi produse pentru curăţenie. Câteva ore mai târziu, mama Larei Şaban, Elvie Ghibăldan, a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că, la data de 3 mai, fiica sa a dispărut de la domiciliu.

saban_-_crima_Lara_Saban.jpgUlterior, s-a spus că Ghiunal Gilberto Şaban ar fi trebuit să se întâlnească, pe data de 3 mai, cu Lara, în zona hotelului Zodiac, pentru ca apoi să se deplaseze la o agenţie imobiliară pentru a căuta un apartament. La data de 28 mai, oamenii legii au descoperit în apartamentul mai sus indicat, care fusese zugrăvit, presupuse urme de sânge. Mai mult decât atât, poliţiştii au constatat şi lipsa unei mochete. De altfel, proprietarul apartamentului, cetăţeanul italian Khalil Michel Rjeili Abou, om de afaceri, care i-a încredinţat locuinţa lui Davidescu pentru a se îngriji de ea, a declarat că, la data de 3 mai, a fost sunat de către Davidescu, acesta din urmă comunicându-i că a fost nevoit să arunce mocheta din hol şi un covor din baie pentru că s-ar fi inundat apartamentul.

Cadavrul din lizieră

În dimineaţa zilei de 29 mai, poliţiştii au găsit trupul Larei Şaban într-o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari. În faţa organelor de anchetă, suspecţii au spus că ar fi fost ameninţaţi de doi turci să cureţe apartamentul. După plecarea necunoscuţilor, Ghiunal Gilberto Şaban s-ar fi deplasat, alături de Davidescu, către un amic de la care au împrumutat un automobil. După achiziţionarea pungilor pentru ambalarea cadavrului şi produsele de curăţat, Şaban şi Davidescu ar fi transportat trupul fetei cu ajutorul autoturismului împrumutat aproape de Năvodari. Acolo şi-ar fi făcut apariţia alte trei persoane, cu o dubă neagră, care le-ar fi pus în vedere inculpaţilor să nu sufle o vorbă despre cele întâmplate, altfel familiile lor vor avea de suferit. În urmă cu puţină vreme, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au găsit poşeta Larei, dar şi mocheta lipsă. Ambele probe se aflau, conform unor surse, la aproape 11 metri de locul în care a fost descoperit trupul neînsufleţit al turcoaicei. La aproape trei metri de poşetă a fost găsită şi mocheta. Atât poşeta, cât şi mocheta erau ambalate în saci asemănători celor cu care a fost împachetat cadavrul Larei Şaban. În geanta Larei se aflau, potrivit unor voci, mai multe bunuri, printre care două telefoane, dar şi bani, aproape 2.000 de dolari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii