Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce a refuzat recoltarea probelor biologice? „Pitbull“ Marius Aurel Mihai a mai avut permisul reţinut de trei ori

ro

31 Aug, 2010 01:10 6181 Marime text

pitbull_-_alcooltest.jpgMarius Aurel Mihai, cunoscut sub numele de „Pitbull", ajuns vedetă „graţie" scandalurilor în care a fost implicat în ultimii ani, se află, din nou, în atenţia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa. Mai exact, a lucrătorilor din Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa, care l-au depistat, în urmă cu două seri, conducând un automobil pe drumurile publice, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Constănţeanul nu se află la prima abatere. De-a lungul anilor, Marius Aurel Mihai a mai fost pedepsit de rutieriştii constănţeni, după ce a fost prins conducând cu o viteză mai mare cu 50 de kilometri/oră faţă de limita impusă pe un anumit sector de drum.

Una dintre echipele Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei în Mediul Urban Constanţa, din cadrul SPR, au tras pe dreapta, în urmă cu două seri, mai mulţi şoferi, care au fost sancţionaţi, pentru că au încălcat legea circulaţiei rutiere. Printre ghinionişti se numără şi Marius Aurel Mihai, cunoscut sub numele de „Pitbull". De precizat că bărbatul a devenit cunoscut după ce numele său a fost vehiculat în majoritatea scandalurilor produse pe raza municipiului Constanţa. Unul dintre acestea a avut loc pe data de 11 iulie 2004, pe terasa „Beta". Scandalul a durat peste două ore, a paralizat întreg municipiul şi a dus la destituirea comandantului Poliţiei Municipiului, comisarul-şef Ion Bălănuţă. Revenind la acţiunea lucrătorilor din Poliţia Rutieră Constanţa de duminică noaptea, mai putem preciza că Marius Aurel Mihai a fost oprit şi scos din trafic la ora 01.15, pe raza staţiunii Mamaia. După ce l-au testat cu aparatul Drager, rutieriştii au descoperit că „Pitbull" avea o alcoolemie de 0,48 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Deşi a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Marius Aurel Mihai a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge. Din acest motiv, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere i-au întocmit dosar penal şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la doi la şapte ani.

„Pitbull", în comă profundă

Dacă era cooperant cu rutieriştii şi nu se împotrivea recoltării probelor biologice, „Pitbull" putea să primească o pedeapsă de la unu la cinci ai de puşcărie. Din cauza faptului că medicii SCJU nu au avut permisiunea de a se atinge de şoferul turmentat, poliţiştii constănţeni nu vor ştii, probabil niciodată, dacă Marius Aurel Mihai se afla şi sub influenţa drogurilor la momentul în care a fost tras pe dreapta. De altfel, în urmă cu doi ani, „Pitbull" a ajuns la Spitalul Universitar din Capitală, în comă profundă. La acea dată, Bogdan Campineanu, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, a susţinut că Marius Aurel Mihai a fost adus „în stare comatoasă profundă, din cauza unei supradoze". Constănţeanul şi-a revenit, câteva zile mai târziu.

Iubeşte viteza

Surse bine informate din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa ne-au precizat că de-a lungul anilor, „Pitbull" a mai avut permisul de conducere reţinut de două ori pentru depăşirea vitezei regulamentare 50 de kilometri/oră faţă de limita impusă pe un anumit sector de drum şi o dată pentru că nu a acordat prioritate de trecere unui automobil. „Mai mult decât atât, bărbatul a fost amendat şi pentru că a depăşit viteza legală. (...) Din cauza faptului că a fost prins conducând un automobil pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru că a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, Marius Aurel Mihai nu are drept de a şofa", au mai arătat rutieriştii. Tot potrivit acestora, „Pitbull" va putea conduce din nou dacă se va dispune scoaterea sa de sub urmărirea penală sau dacă magistraţii vor decide că nu este necesară declanşarea urmării penale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii