Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se derulează ancheta în accidentul Anastasiei Tănase

ro

02 Oct, 2010 00:00 2340 Marime text
anastasia_-_anastasia_sursa_foto_facebook___.jpgGheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia“ a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din România, rănit grav de maşina condusă de Simona Anastasia Tănase, a fost externat. În continuare, avocaţii lui Gheorghe Chioaru vor ca dosarul accidentului din seara zilei de 24 august să fie judecat de magistraţii din Capitală.

Bărbatul ne-a declarat că ieri s-a întâlnit cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care deţin dosarul în vederea instrumentării, pentru a da declaraţie cu privire la cele petrecute în urmă cu mai bine de o lună, în faţa Teatrului Fantasio. Gheorghe Chioaru a fost supus de medicii Spitalului Clinic Universitar Floreasca din Capitală la mai multe intervenii chirurgicale, iar la ultima s-a luat decizia ca piciorul zdrobit de BMW-ul Simonei Anastasia Tănase să fie amputat. Accidentul în care a fost implicat Gheorghe Chioaru a fost dezbătut şi în revista Federaţiei Naţionale Omenia. În paginile ultimului număr, se regăseşte un editorial intitulat „Printre noi omenia există“. „Într-o zi de neuitat, că mai bine nu ar fi fost, Gheorghe Chioaru, pensionar din Bucureşti, se afla împreună cu familia, soţie, copii, nepoţi şi prieteni pe litoral. În după amiaza zilei de 24 august citea un afiş de la intrarea în teatrul Fantasio, din Constanţa. Beizadeaua de 18 ani, Anastasia Tănase, fiica unui comisar de la Garda Financiară şi nepoata unui oier bogat din Dobrogea, nu a putut stăpâni BMW-ul, bolid de sute de cai putere, primit cadou de ziua ei. A trecut pe culoarea roşie a semaforului, a lovit un alt autoturism, apoi a urcat pe trotuar, pe treptele teatrului şi i-a zdrobit piciorul stâng domnului Chioaru. În locul dumnealui putea fi oricine, copil, tânăr, adult sau vârstnic. Puteau fi mai multe victime“, se arată în text. Mai mult decât atât, din respectivul editorial reiese faptul că Simona Anastasia Tănase „nu a încercat să-şi ajute victima şi nu a dat telefon la salvare“. Acestea, dar şi „antecedentele pe care le are“, i-au determinat pe cei de la revista Omenia să afirme că Simona Anastasia Tănase „nu e pregătită pentru a fi conducător auto“. 

Se aşteaptă expertiza 

Din editorialul publicat în ultimul număr al revistei mai sus precizate reiese că „reprezentanţii Poliţiei Constanţa nu au stat de vorbă cu persoana accidentată, nu i-au ridicat permisul de conducere beizadelei care i-a zdrobit piciorul. (...) O astfel de atitudine nu poate rămâne neobservată, iar făptaşul nepedepsit“. Toţi cei implicaţi în accidentul rutier din seara zilei de 24 august (Simona Anastasia Tănase, Gheorghe Chioaru, Florentina Dicu, conducătoarea celeilalte maşini) aşteaptă rezultatul expertizei. Analiza experţilor ar putea scoate la iveală cine se face vinovat de producerea incidentului, asta în condiţiile în care familia Tănase aruncă „pisica“ spre Florentina Dicu şi viceversa. Preşedintele Federaţiei „Omenia“ a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România solicită 1.000.000 de euro familiei Tănase, cu titlul de despăgubiri. După cum spune şi Chioaru, dacă va obţine aceşti bani, o parte vor merge către campania „Daţi un leu pentru pensionarii săraci“, restul fiind utilizaţi în vederea achitării intervenţiilor chirurgicale precum şi a medicamentelor necesare post operării. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stelica de la Eschibaba 02 Oct, 2010 11:13 Stati linistiti ca Dida a aranjat treaba.La nevoie se schimba si culoarea semaforului.Totul e o chestiune de pret.Probabil ca vinovata va fi d-soara Dicu care a "intrat" pe rosu.Ca asa tebuie.Apropo.Domnisoara Anastasia incepe luni cursurile facultatii.Pun pariu ca nu ghiciti care facultate.Va spun eu.Facultatea pe care o fac toate pitipoancele.DREPTUL.La Universitatea Ovidius.Ca la Bucuresti i-a fost frica sa dea examen.Sa nu cumva sa ia nota 1 sau 2.Asa, la Constanta, are Dida(adica taica-su pentru cei ce nu stiu) grija.Apropo.Stiti cum a raspuns pitipoanca in liceu la intrebarea profei de romana cu privire la un personaj masculin dintr-un roman? Citez:" Personajul masculin princial era ....un barbat bine!" Asta a inteles pitipoanca! Atita creier are.