Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs la mijlocul lunii Comisarul Panait, primul candidat şef la SIPI Constanţa

ro

08 Jun, 2011 00:46 3133 Marime text
SIPI_George_Popa_23.jpg„Ancheta internă derulată de conducerea DGIPI la nivel central şi teritorial continuă, urmând ca rezultatele să fie comunicate cu respectarea prevederilor legale", se mai arăta în comunicatul remis de MAI pe data de 25 mai

La sediul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) va avea loc, pe data de 16 iunie a.c., un concurs în vederea ocupării funcţiei de şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) al judeţului Constanţa. Mai mult decât atât, pe data de 17 iunie, tot la sediul DGIPI, cei care doresc şefia Biroului Protecţie din cadrul SIPI Constanţa vor putea participa la concurs.

sipi_florin_sursa_facebook.jpgFuncţia de şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) - structura teritorială Constanţa a devenit vacantă după ce comisarul-şef George Dorel Popa, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost demis, pe data de 25 mai 2011, ca urmare a unei anchete demarate de conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, din ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş. Acesta din urmă a dorit verificarea modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către lucrătorii structurilor componente abilitate în plan teritorial şi central, în legătură cu situaţia fostului secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, fost vicepreşedinte al PDL Constanţa, care în prezent se află în arest fiind acuzat de săvârşirea următoarelor infracţiuni: iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi trafic de influenţă. După cum se arăta într-un comunicat oficial al Ministerului Administraţiei şi Internelor, demiterea comisarului-şef George Dorel Popa a fost decisă „urmare a managementului defectuos constatat la nivelul unităţii teritoriale în gestionarea competenţelor specifice". Conducerea unităţii teritoriale a Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă este asigurată de comisarul Marius Daniel Panait, care a deţinut, începând cu anul 2005, funcţia de ofiţer specialist în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Constanţa. De remarcat că tot pe data de 25 mai, odată cu demiterea comisarului-şef Popa, a mai destituit din funcţie şi şeful Biroului de Protecţie din cadrul SIPI Constanţa.

Ancheta de la SIPI Constanţa, în curs

„Ancheta internă derulată de conducerea DGIPI la nivel central şi teritorial continuă, urmând ca rezultatele să fie comunicate cu respectarea prevederilor legale", se mai arăta în comunicatul remis de MAI pe data de 25 mai. Peste câteva zile, mai exact pe data de 16 iunie, cei interesaţi de şefia SIPI Constanţa se pot înscrie în cursă. Din (ne)fericire pentru el, comisarul-şef Popa nu are voie să se înscrie la acest concurs. Cu toate acestea, poate candida pentru ocuparea funcţie de şef al Biroului de Protecţie din cadrul Serviciului de Informaţii. Reamintim că înainte de împuternicirea comisarului-şef George Dorel Popa în fruntea structurii teritoriale SIPI, care a avut loc puţin după jumătatea lunii martie 2011, şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă a fost subcomisarul Florin Dan Secăreanu, care a fost „promovat" în structura centrală a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, din cauza managementului defectuos, precum Popa. Din câte se pare, singurul care-şi doreşte în acest moment şefia SIPI ar fi comisarul Marius Daniel Panait.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii