Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisar superior de la Garda Financiară, prins beat la volan

ro

07 Oct, 2010 00:00 3112 Marime text
garda_financiara_01.jpgUnul dintre comisarii superiori ai Gărzii Financiare Constanţa a fost prins, în urmă cu două săptămâni, în timp ce-şi conducea maşina pe drumurile publice aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Cristian Zisu Ciopa riscă o pedeapsă cuprinsă între unu şi cinci ani de puşcărie.

Mai multe echipe din cadrul Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei în Mediul Urban Constanţa au acţionat marţi seara pe raza municipiului în vederea depistării şoferilor care încalcă legea. La scurt timp după ce s-au aşezat pe poziţii, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa au depistat şi scos din trafic un autoturism condus de Cristian Zisu Ciopa, în vârstă de 41 de ani, din Constanţa, care se deplasa pe Şoseaua Mangaliei. Din cauză că şoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul înregistrat fiind 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cristian Zisu Ciopa este comisar superior în cadrul Gărzii Financiare Constanţa. Pentru fapta sa, Ciopa s-a ales cu un dosar penal. Bărbatul nu a dorit să facă nicio declaraţie, cu privire la cele petrecute marţi seara. Poliţiştii Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei în Mediul Urban i-au reţinut comisarului permisul, fără drept de circulaţie, până la finalizarea cercetărilor. În cazul în care rezultatul doctorilor Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa va scoate la iveală faptul că alcoolemia lui Cristian Zisu Ciopa depăşeşte 0,80 gram/mie, bărbatul riscă o pedeapsă cuprinsă între unu şi cinci ani de puşcărie. Tot în urmă cu două seri, poliţiştii rutieri aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu l-au prins pe Adrian Stanciu, de 34 ani, despre care în urma verificărilor efectuate s-a constatat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Şi acesta s-a ales cu un dosar penal.

garda_-_fiola___.jpg

 Conform declaraţiei de avere, comisarul superior Cristian Zisu Ciopa este membru al membru al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici şi al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România. Din acelaşi act mai reiese că Ciopa deţine alături de soţia sa, Roxana, trei terenuri în suprafaţă totală de 700 de metri pătraţi, valoarea impozabilă a acestora fiind de peste o jumătate de milion de lei, iar modul de dobândire a acestora fiind vânzare - cumpărare. Comisarul mai are trecută în declaraţia de avere un Mercedes şi bijuterii/metale preţioase. În 2007, Cristian Zisu Ciopa a contractat un credit de la Raiffeisen Bank pentru o sumă de 80.000 de franci elveţieni, scadenţa fiind stabilită pentru anul 2032. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii