Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Casierul" cântăreţ din Primăria Constanţa - bătut, sechestrat şi executat silit, din toate poziţiile (document)

ro

23 Jun, 2011 02:08 7099 Marime text
elama_danut_giumba.jpgPe site-ul http://www.bestjobs.ro/vioricae , Silviu Marius Elama afirmă că este „casier" în „Primăria municipiului Constanţa", dar şi „cântăreţ bisericesc - Parohia Sfinţii Împăraţi II, Constanţa"

Cercetările în dosarul în care Marius Silviu Elama, în vârstă de 30 de ani, din Eforie Nord, susţine că a fost sechestrat şi bătut, la cariera de piatră Sitorman, pentru o presupusă datorie, înaintează cu greutate. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Constanţa spun că nu l-au identificat pe cel de-al doilea agresor, şi că, până la acest moment al anchetei, nu au mai apărut elemente noi. Interesant de remarcat că Marius Silviu Elama, care precizează pe site-ul Bestjobs.ro că este angajat în cadrul Primăriei municipiului Constanţa, pe postul de casier, apare în mai multe dosare aflate pe rolul instanţelor constănţeni, majoritatea având ca obiect „încuviinţare executare silită".

Prin intermediul unui comunicat de presă, oficialii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că, în urmă cu trei zile, în jurul orei 21.50, la sediul Secţiei 5 Poliţie s-a prezentat Marius Silviu Elama, de 30 ani, din Eforie Nord, care a sesizat faptul că a fost agresat de doi indivizi în jurul orei 16.30 în timp ce se afla în zona Poarta 5 Port Constanţa. Individul le-a mai precizat oamenilor legii că după agresiune a fost forţat să urce într-un autoturism condus de unul dintre cei doi suspecţi şi dus la cariera de piatră Sitorman, unde a fost din nou agresat şi abandonat, motivul fiind o datorie mai veche. „Întrucât în momentul prezentării la unitatea de poliţie partea vătămată acuza dureri la nivelul toracelui cât şi la nivelul capului, acesta a fost condus la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde i s-a stabilit ca prim diagnostic «,policontuzionat prin agresiune, traumatism cranio facial acut închis, contuzie toracică», rămânând internat pentru investigaţii. În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti a fost identificat unul dintre agresori ca fiind Giumba Dănuţ, de 26 de ani, din Ovidiu", au mai arătat anchetatorii constănţeni. Reprezentanţii IPJ Constanţa au mai spus că cercetările sunt continuate de poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal, în vederea identificării celui de-al doilea suspect şi a stabilirii împrejurărilor concrete în care s-a produs evenimentul, urmând ca în funcţie de rezultatul investigaţiilor să fie dispuse în cauză măsurile legale ce se impun. Numele lui Marius Silviu Elama figurează în mai multe litigii aflate pe rolul instanţelor din Constanţa.

Procesele bărbatului răpit

Astfel, pe data de 29 noiembrie 2010, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 43528/212/2010 (1142/B/2010), cu obiect „Încuviinţare executare silită", unde părţi sunt SC Omniasig - Sucursala Constanţa (creditor), Silviu - Marius Elama (debitor), Viorica Elama (debitor). Pe data de 6 decembrie 2010, magistraţii constănţeni au admis în parte cererea, oferind soţilor Elama posibilitatea de a face recurs. Tot pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat, pe data de 1 februarie 2011, dosarul cu numărul unic 2690/212/2011 (122/D/2011), având ca obiect „Încuviinţare executare silită". Părţi în acest litigiu sunt: Marius Silviu Elama (debitor) şi SC Cetelem IFN SA, creditor. La scurt timp după înregistrarea dosarului, magistraţii au admis cererea. Interesant de remarcat că şi pe rolul Curţii de Apel Constanţa există un dosar cu numărul unic 2078/36/2004 (564/P/2004), unde apare numele Marius Silviu Elama. Această cauză a fost înregistrată pe data de 1 iunie 2004 şi a avut ca obiect „Art. 37 Decret 328/1966", stadiul procesual fiind „recurs". Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a avut calitatea de recurent, iar Silviu Marius Elama a fost intimat. Pe data de 22 iunie 2004, instanţa de decis să respingă ca nefondat recursul procurorilor. De remarcat că articolul 37 - Decret 328/1966 face referire la „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoanã care are în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală sau care se află în stare de ebrietate se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani".

Angajat la Primăria Constanţa ?

Pe site-ul http://www.bestjobs.ro/vioricae, Silviu Marius Elama afirmă că este „casier" în „Primăria municipiului Constanţa" dar şi „cântăreţ bisericesc - Parohia Sfinţii Împăraţi II, Constanţa". Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, ne-a declarat că Silviu Marius Elama nu figurează printre angajaţii instituţiei. În privinţa studiilor, Elama menţionează că a absolvit Liceul Teoretic IC Brătescu - Tulcea şi Universitatea „Ovidius" - Facultatea de Teologie - Constanţa. Nici presupusul agresor al „casierului" nu a fost ferit, până acum, de instanţe. Pe data de 26 august 2010, pe rolul Judecătoriei Mangalia, a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 3393/254/2010, având ca obiect „plângere contravenţională", litigiu în care Dănuţ Giumba a avut calitatea de petent, iar Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa a fost intimat. Pe data de 20 aprilie 2011, Judecătoria Mangalia a respins ca „nefondată plângerea contravenţională formulată de petentul Dănuţ Giumba împotriva procesului-verbal de contravenţie seria CC nr. 6842386 din 24.08.2010 încheiat de IPJ Constanţa - Serviciul Poliţie Rutieră. Obligă pe intimat la plata către martorul Mircea Teodora Beatrice a sumei de 369,92 lei reprezentând cheltuieli de transport. Irevocabilă". Aşa cum am menţionat anterior, cercetările în presupusul caz de sechestrare şi lovire sunt continuate de poliţiştii constănţeni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii