Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bancpost si-a admis greseala

ro

26 Sep, 2009 02:51 1673 Marime text

Războiul „Arte Ferrum - Bancpost" continuă, societatea comercială obţinând o primă victorie în faţa unităţii bancare, după ce aceasta din urmă şi-a recunoscut greşeala, a restituit suma datorată şi a dispus ştergerea Arte Ferrum de pe lista rău-platnicilor.

Greşeala băncii a fost recunoscută de reprezentanţii Bancpost prin adresa cu numărul 52.8/08/23.09.2009, transmisă către administratorul Arte Ferrum, Cătălin Iuliu Nedelcu. „Suma de 25.000 de lei a fost virată în contul dumneavoastră deschis la Bancpost Agenţia Dacia (...); înregistrările din baza de date a Centralei Riscurilor Bancare referitoare la creditele acordate de bancă societăţii Arte Ferrum SRL au fost radiate", au notat reprezentanţii unităţii bancare în adresa remisă Arte Ferrum. Cu alte cuvinte, aceştia par să-şi fi recunoscut greşeala. Mai mult, în adresa semnată de directorul Alex Moise şi de şef serviciu Daniela Barbu, se mai arată că „în speranţa că cele de mai sus au adus clarificările necesare, dorim să ne exprimăm regretul pentru neplăcerile create pe parcursul rezolvării acestei situaţii nedorite". Ca urmare a adresei trimise de Bancpost, Cătălin Iuliu Nedelcu a înaintat o „convocare la conciliere directă" către bancă. Conform adresei înregistrate sub numărul 529/24.09.2009 la Agenţia Dacia a Bancpost, întâlnirea dintre SC Arte Ferrum SRL şi reprezentanţii Bancpost ar urma să aibă loc pe 9 octombrie 2009, la ora 16.00.

Dator peste noapte

Amintim că administratorul Arte Ferrum, Iuliu Cătălin Nedelcu, a înaintat o plângere penală împotriva Bancpost şi a mai multor angajaţi, acuzându-i de abuz în serviciu, fals în înscrisuri şi înşelăciune. Povestea a început odată cu contractul de credit facilitate revolving plus nr. 2663/20.12.2006, încheiat între Bancpost Agenţia Dacia şi Arte Ferrum. Banca se angaja să pună la dispoziţia firmei o facilitate pentru un capital de lucru în valoare de 85.000 de lei, fiind vorba, practic, despre o linie de credit. În urma unui act adiţional încheiat ulterior, s-a convenit de comun acord ca respectivul contract să fie reînnoit în cazul în care banca nu ar fi notificat încetarea contractului cu cinci zile înainte de încheierea perioadei de disponibilitate. Numai că, potrivit plângerii penale, Bancpost, în mod unilateral, a considerat contractul încheiat, fără ca măcar să anunţe Arte Ferrum despre încetarea acestuia, astfel că, luni mai târziu, reprezentanţii societăţii s-au trezit datori cu sume considerabile. De asemenea, firma a fost înscrisă în Centrala Riscurilor Bancare a Băncii Naţionale Române. Ulterior, în cadrul unor concilieri directe, banca şi-a recunoscut greşeala şi şi-a luat angajamentul de a returna suma de 25.000 de lei, dar şi de a şterge Arte Ferrum din CRB. Termenul până la îndeplinirea acestor obligaţii s-a scurs, la fel ca şi amânarea solicitată de bancă, iar angajamentele luate nu au fost îndeplinite. În aceste condiţii, Iuliu Cătălin Nedelcu, administratorul Arte Ferrum, a înaintat plângere penală împotriva băncii şi a angajaţilor, solicitând daune morale de 1.000.000 de lei. Contactat telefonic în urmă cu câteva zile, directorul Bancpost, Serafeimidis Ioannis, a declarat că nu ştia despre situaţia clientului de la Constanţa. La rândul său, Iuliu Cătălin Nedelcu a precizat, pe 22 septembrie, că încă nu primise banii datoraţi de bancă. Surpriză sau nu, o zi mai târziu, probabil în urma mediatizării cazului, Bancpost a remis suma datorată în contul SC Arte Ferrum SRL. Totuşi, administratorul firmei şi-a exprimat intenţia de a merge mai departe cu plângerea penală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii