Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bahaian, nasul lui Slepac

ro

28 Jan, 2010 02:34 1559 Marime text

cap_1.jpgRelaţiile între Sergiu Băhăian şi Valentin Şlepac par să se fi rupt în urma unui scandal monstru

Principalii suspecţi ai monstruoaselor crime în serie petrecute la Constanţa, Sergiu Băhăian, bănuit a fi capul reţelei mafiote, şi Valentin Şlepac, suspectat a fi locotenentul acestuia, sunt nu numai parteneri de afaceri, dar şi cumetri. Mai exact, Băhăian i-a botezat copilul lui Şlepac. Ulterior, lucrurile par să se fi răcit între cei doi cumetri.

Legături de rudenie îi unesc pe principalii suspecţi ai celor patru crime în serie comise la Constanţa pentru a acoperi urmele unei veritabile reţele de tip mafiot. Potrivit avocatului Alexandru Pantea, Sergiu Băhăian îl cunoştea într-adevăr pe Valentin Şlepac, individul care a declarat că a asasinat patru oameni în numele său. Mai mult, apărătorul spune că Băhăian i-a botezat copilul lui Şlepac, însă, ulterior, relaţia dintre cei doi a suferit modificări considerabile. Mai precis, cei doi s-ar fi certat rău, iar relaţiile dintre ei s-ar fi rupt în urma unui scandal monstru. În prezent, Sergiu Băhăian susţine, potrivit avocatului său, că suspiciunile ce planează asupra lui în legătură cu cele patru omoruri reprezintă o răzbunare. Totuşi, cel care ar fi plănuit şi înfăptuit respectiva răzbunare nu ar fi nicidecum Valentin Şlepac, conform lui Băhăian. „Este o răzbunare, dar nu din partea lui Şlepac, ci din partea altor persoane, a căror identitate clientul meu nu o poate dezvălui, pentru că îi este frică, se teme de persoanele acestea", a declarat avocatul Alexandru Pantea.

valentin_slepac_criminal.jpgNu recunoaşte omorurile

Acesta a mai spus: „am văzut copii ale declaraţiilor lui Şlepac şi Grigoraş, privind implicarea lui Băhăian, dar clientul meu contestă total cele susţinute de cei doi şi spune că nu a avut nicio implicare în cazurile de omor, nu a ordonat, dirijat sau coordonat comiterea crimelor". Totuşi, Pantea a spus că procurorii ialomiţeni au avut în vedere şi implicarea în cazurile de omor la momentul la care au solicitat arestarea preventivă a lui Băhăian. Potrivit susţinerilor apărătorului său legal, Sergiu Băhăian nu recunoaşte un eventual aport pe care să-l fi avut în săvârşirea infracţiunilor economice, dat fiind că, după cum a declarat acesta, nu era asociat în vreuna din firmele implicate în înşelăciunile cu consecinţe deosebit de grave care i se impută şi nici nu avea calitatea de administrator în vreuna din aceste societăţi. Cât despre posibilitatea ca firmele să fi fost controlate prin intermediul unor interpuşi, o parte dintre aceştia fiind ulterior eliminaţi de Valentin Şlepac şi complicele său Adrian Grigoraş, la ordinul lui Băhăian, pentru a nu putea vorbi despre infernala maşinărie de „afaceri", avocatul respinge aceste ipoteze.

Cernat apucase să declare

În acest sens, apărătorul a atras atenţia că, înainte de a dispărea, fiind ucis şi aruncat în Canalul Dunăre - Marea Neagră, Lucian Cernat ar fi dat o declaraţie în faţa anchetatorilor în care ar fi povestit cum au stat lucrurile, caz în care nu mai avea niciun sens să-l omoare. „Eu ca avocat şi ca om nu sunt de acord cu aşa ceva, chiar dacă sunt avocatul lui (n.r. al lui Sergiu Băhăian). Nu este posibil aşa ceva, într-o ţară, să fie oamenii omorâţi astfel. Dar el susţine sus şi tare că este nevinovat, eu mai mult de atât ce să spun?", a declarat Alexandru Pantea. Nu în ultimul rând, avocatul spune că este puţin probabil ca Sergiu Băhăian să fie adus zilele acestea la Constanţa pentru a fi audiat în legătură cu cele patru omoruri, dat fiind că este anchetat şi într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală. „Chiar astăzi (n.r. ieri), trebuia să mă prezint cu clientul meu la DIICOT Bucureşti, unde urma să fie audiat tot într-un dosar privind infracţiuni economice, posibil tot cu constituire de grup organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni", a precizat Pantea. În acest context, avocatul nu crede că Băhăian va fi adus la Constanţa înainte de a fi audiat de procurorii DIICOT bucureşteni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii