Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul Done şi apropiaţii lui s-au reîntâlnit în arestul IPJ

ro

22 Dec, 2010 02:01 1680 Marime text
Nicolae Constantinescu, în vârstă de 22 de ani, despre care s-a spus că este un apropiat de-al vestitului Viorel Done, a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii constănţeni spun că l-au prins pe tânăr „în flagrant, în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de 9.800 de ţigarete de diverse mărci, fără banderole de marcaj sau cu banderole emise de Ucraina, pe care le avea în portbagajul unui autoturism aparţinând unităţii comerciale unde lucra". Potrivit anchetatorilor, magazinul în cauză se numeşte „Dovi" şi este situat pe bulevardul Tomis din Constanţa, patronul fiind nimeni altul decât Viorel Done.

Conform datelor puse la dispoziţie de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, la data de 20 decembrie, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au prins în flagrant pe Nicolae Constantinescu, de 22 de ani, din municipiul Constanţa, angajat în calitate de magazioner la o societate comercială. Poliţiştii spun că tânărul oferea spre vânzare cantitatea de 9800 de ţigarete de diverse mărci, fără banderole de marcaj sau cu banderole emise de Ucraina, pe care le avea în portbagajul unui autoturism aparţinând unităţii comerciale unde lucra. „Poliţiştii au procedat la ridicarea cantităţii de ţigarete susmenţionată, în valoare de aproximativ 3.920 de lei, iar cel în cauză este cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de deţinere, de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, peste limita a 10.000 de ţigarete, contrabandă şi speculă, toate sub forma complicităţii", au mai precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. După ce a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Poliţiei Judeţului Constanţa, cel despre care s-a spus că este unul dintre apropiaţii lui Viorel Done a fost prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă. De menţionat că Nicolae Constantinescu nu este la prima întâlnire cu oamenii legii.

Indisponibilizate 3.000.000 de ţigarete

Amintim că Tribunalul Constanţa a admis, pe data de 10 decembrie, recursul formulat de procurori, iar pe cale de consecinţă Nelu Mocanu, Romeu Onilă, Cristian Liciu, Doru Râşcu şi Viorel Done, au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa, unde vor rămâne pentru aproape 30 de zile. Indivizii mai sus precizaţi au fost reţinuţi după ce, pe data de 14 decembrie, pe raza judeţului Constanţa au fost efectuate 50 de percheziţii domiciliare în urma cărora au fost descoperite şi indisponibilizate 3.000.000 de ţigarete de diferite mărci, în pachete netimbrate sau cu timbre emise de autorităţile din Republica Moldova şi Ucraina, cu o valoare de piaţă estimată la 1.228.000 de lei, precum şi 222 de sticle cu băuturi alcoolice fără timbru fiscal. La acea dată, IPJ Constanţa a spus că în complexul hotelier Astoria din staţiunea Mamaia, administrat de Viorel Done, au fost descoperite 134.397 de pachete de ţigarete netimbrate sau purtând marcaje emise de autorităţile din Republica Moldova şi Ucraina, precum şi sticlele cu băuturi alcoolice netimbrate. Suspecţii sunt Viorel Done, Cristian Liciu, Nelu Mocanu, Romeu Onilă şi Doru Râşcu, care au fost învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, speculă şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonim 23 Dec, 2010 20:06 iese done...:)