Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerist de top în beciul IPJ Constanţa Eugeniu Mija ar fi cerut 15.000 de euro pentru mituirea şefilor din CJC

ro

08 Feb, 2012 00:00 3258 Marime text
04_afacerist_catuse5.jpgEugeniu Mija, de 45 de ani, din Bucureşti, individul despre care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie spun că ar fi cerut bani pentru a interveni pe la şefi din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa a fost arestat pentru 29 de zile. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Vrajitorul.eu, numele inculpatului ar apărea în opt societăţi comerciale, şase având sediul în Bucureşti şi două în Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa spun că în sarcina bucureşteanului s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă. Conform anchetatorilor, în cursul anului 2011, inculpatul Eugeniu Mija a pretins de la reprezentantul legal al unor societăţi comerciale (denunţător) 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcţii efectuate în anii 2008 şi 2009 de firmele denunţătorului în beneficiul a cinci primării din judeţul Constanţa. „Banii au fost pretinşi pentru ca inculpatul, atât personal cât şi prin intermediari, să intervină pe lângă persoane cu funcţii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa pe care să îi determine să dispună achitarea către firmele denunţătorului a datoriei primăriilor respective, în sumă totală de 5.000.000 RON. În perioada ianuarie - februarie 2012, inculpatul Mija Eugeniu i-a pretins denunţătorului, în acelaşi scop, suma de 20.000 de euro, redusă ulterior la 15.000 de euro. La data de 6 februarie 2012, Mija Eugeniu a primit de la denunţător suma de 15.000 de euro, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante", se mai arată într-o informare oficială a procurorilor DNA, care, la instrumentarea acestui dosar, au colaborat cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa şi Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Constanţa. Potrivit datelor oficiale şi puse la dispoziţie de Vrajitorul.eu, numele inculpatului ar apărea în opt societăţi comerciale, şase având sediul în Bucureşti (M&B Group International SRL, Dramecs Impex SRL, Lux Euroeast SRL, Transelectric Grup SRL, Wind Team Energy SRL şi Lighting Euroeast SRL) şi două în Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi: Manedo Eximpo SRL şi Scop Construct Impex SRL.

Specializaţi în producţia şi distribuţia energiei electrice

În SC Manedo Eximpo SRL, presupusul inculpat a intrat după ce Doru Nedela şi Ana Ghergulescu, în calitate de asociaţi ai societăţii, i-au cesionat acestuia cinci părţi sociale. În SC M&B Group International SRL apar ca asociaţi Ion Banciu, şi Eugeniu Mija. Aceştia l-au revocat din funcţia de administrator al societăţii pe Sorin-Alexandru Dumitru, cei doi numindu-se în locul bărbatului. Potrivit Monitorului Oficial al României cu numărul 2224/2004, Mija a desfăşurat afaceri în SC Dramecs Impex SRL cu Cristi Spiru şi Marin Dracea. Monitorul Oficial al României cu numărul 1464/2005 informează că Nicolae Ioniţă şi Eugeniu Mija, în calitate de asociaţi ai societăţii comerciale Lux Euroeast SRL au decis majorarea capitalului social al firmei de la 2.000.000 de lei la 80.000.000 de lei, cu suma de 78.000.000 de lei vechi. Cei doi au completat şi obiectul de activitate cu următoarele activităţi: producţia de energie electrică, transportul energiei electrice şi distribuţia si comercializarea energiei electrice. Monitorul Oficial nr. 0562/2006 precizează că SC Transelectric Grup SRL Bucureşti a fost deschisă de Eugeniu Mija şi de Ion Bănică, domeniul principal de activitate fiind producţia şi distribuţia energiei electrice. Asociat în această firmă mai apărea şi Dumitru Vanghele, cetăţean roman, domiciliat în Constanţa.

Garanţii reale imobiliare

Pe de altă parte, Monitorul Oficial nr. 2391/2007 informează că SC Scop Construct Impex SRL - Mehedinţi -, a fost fondată de Mircea Sisman şi de Eugeniu Mija, administrator fiind numit Alexandru- Remus Dumitru, pana la data de 4.05.2009. Unitatea se ocupa de „construcţii de clădiri şi lucrări de geniu". Pe de altă parte, MO nr. 4452/2010 arată că SC Wind Team Energy SRL Bucureşti a fost înfiinţată de Eugeniu Mija, de Ionel Tănase (administrator), Realini Lupsa, Niculae Constanda. Obiectul unităţii comerciale a fost stabilit la „producţia de energie electrică". Monitorul Oficial al României cu numărul 0834/2011 informează că SC Lighting Euroeast SRL i-a avut ca asociaţi pe Eugeniu Mija, dar şi pe Sorinel Dumitrel, însă acesta s-a retras din firmă. Vrăjitorul.eu mai informează că pe numele lui Mija fuseseră înscrise două garanţii reale imobiliare dintre care prima a expirat în 2010 şi se referea la o sumă de 9.000 de euro, iar cea de a doua va expira în 2013 şi face referire la o sumă de 30.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii