Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A luat 18 ani pentru omorul din penitenciar

ro

03 Jul, 2010 03:04 1198 Marime text
Laurenţiu Marin Mihai, deţinutul judecat sub acuzaţia că şi-a omorât colegul de celulă, a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată de Tribunalul Constanţa, dar poate fi atacată în apel, la Curtea de Apel.

Decizia a fost luată după mai multe săptămâni în care pronunţarea unui verdict în acest caz a fost amânată succesiv, judecătorii având nevoie de mai mult timp pentru a delibera. De precizat că, în luna februarie, când cercetarea judecătoreasca era finalizată, instanţa a decis repunerea cauzei pe rol, pentru a discuta schimbarea încadrării juridice a faptei.

În cele din urmă, judecătorii au decis că nu se impune o astfel de schimbare şi l-au condamnat pe Laurenţiu Marin pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav, dat fiind că, anterior, mai fusese condamnat pentru uciderea unui om. Potrivit anchetatorilor, fapta pentru care este judecat Laurenţiu Marin a avut loc în luna aprilie 2009, când individul l-a omorât în bătaie pe colegul său de celulă din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă, Vasile Savin. În apărare, Marin a declarat că l-a lovit pe Savin, dar că, în niciun moment, intenţia sa nu a fost de a-l omorî pe acesta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii