Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printre blog-uri, Mazare vrea sa faca PSD-ul

ro

29 May, 2009 02:30 1230 Marime text
emilian_editorial.jpgMiercuri seara, un document care s-a vrut a fi intern, al Partidului Social Democrat, s-a plimbat prin mai multe redacţii de ziare. Centrale şi locale.

Dar a plecat de pe un blog. Al unui ziarist. Scrisoarea, de fapt un ultimatum adresat lui Mircea Geoană, era semnată de Mazăre, deşi nu a fost recunoscută de acesta.

Pe semnătura lui Mazăre, cea electronică, se arăta că Geoană are de rezolvat până la 31 mai, deci până duminică, situaţia numirii şefilor unor companii şi agenţii naţionale ce au revenit social-democraţilor. Şi Mazăre i-o trânteşte lui Geoană: în caz contrar, filiala Constanţa, cea mai puternică organizaţie PSD din România, va considera protocolul Alianţei PSD - PD-L ca fiind nul. Colegii noştri de la ZIUA l-au întrebat pe Mazăre despre scrisoare. „Nu am trimis nicio scrisoare deschisă ni­mănui. Eu am fost la proces, la Bucureşti, şi apoi pe mare. Credeţi pe cine vreţi! Nu este a mea scrisoarea". Ieri, a revenit pe aceeaşi temă.

Nicuşor Constantinescu este mai tranşant. Şi mai revoltat: „Nimic din ceea ce scrie în protocolul de coaliţie nu se traduce în fapte. Ce protocol mai e ăsta? Suntem căsătoriţi, dar nevastă-mea merge cu vecinul şi eu cu vecina". Lăsând la o parte conţinutul documentului, important este altceva: cine a avut interesul ca jalba lui Mazăre să intre în morişca presei? Cine a avut interes ca el să ajungă pe un blog, pe care zici că stătea toată lumea cu ochii ca pe Monica Columbeanu sau cine ştie ce alt top model venit la vreun show otevist. Mircea Geoană? Nuuu. Hai să fim serioşi. Nu aveau ei motive de scandal, acum. PD-L-ul? La fel. Nu. Şi-atunci, cine vrea să facă PSD-ul printre blog-uri? Tot echipa Mazăre. După mine, toată strategia propagandistică tot în laboratoarele PSD Constanţa a fost plămădită. Adică, Mircea Geoană a văzut pisica ţinută de coadă de pesediştii constănţeni. Care, bine plasată, poate să zgârie rău. Şi să lase urme adânci. Mai ales acum, cu doar o săptămână înainte de europarlamentare, când la Constanţa nu a fost lipit niciun afiş şi nici vreun banner roşu nu a fost legat de vreun stâlp. Astfel încât să dea impresia că, aici, cineva vrea binele PSD. Acum sau în toamnă. Şi, totuşi, cine i-a aruncat pisica lui Geoană pe blog? În acest context se mai poate lua în discuţie ceva: PSD Constanţa este considerat cea mai bună filială din ţară doar de cei care o alcătuiesc. De cei de la centru nu. Asta înseamnă că echipa Mazăre îşi dă prea mare importanţă. Şi nu e bine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii