Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL şi PSD Constanţa. O ciudată poveste de dragoste

ro

03 Jul, 2012 01:00 1812 Marime text

ada_codau.jpgRecunosc, faptul că liderul liberalilor constănţeni, deputatul George Dragomir, a vorbit deschis despre o încălcare a protocolului USL la Constanţa, m-a surprins.

Nu pentru că aş fi bănuit că liberalilor nu le-ar fi păsat de invalidarea propunerii lor - Marian Cruşoveanu - pentru un mandat de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Nu pentru că m-aş fi gândit că liberalii nu regretă, printre altele, pierderea Portului Constanţa. Nici pentru că nu i-aş fi crezut capabili să-şi susţină punctul de vedere în relaţia cu partenerii de guvernare. Ci fiindcă genul acesta de reacţii, la Constanţa, rămân de regulă doar în stare latentă. Liberalii seamănă cu un vulcan care fierbe, dar care nu erupe niciodată. Care scoate fum, dar care rămâne acolo, „bălăcindu-se" în propria fierbinţeală.

Şi mai curios, liberalii nu vor să renunţe la propunerea lor şi intenţionează să o introducă pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului Judeţean Constanţa. Vor merge pe mâna aceluiaşi Cruşoveanu pentru a avea un vicepreşedinte în CJC. E drept, în locul lui Cruşoveanu putea fi oricare alt consilier judeţean PNL, dar asta e mai puţin important. Ceea ce contează este că acum, ca niciodată, liberalii recunosc deschis că social-democraţii n-au ţinut cont de ei. Că nu au fost interesaţi de nominalizarea PNL, că protocolul USL e, cel puţin la Constanţa,... ca şi cum n-ar fi. Penibil, nu-i aşa? Jenant. Ridicol. Dar nimic ieşit din comun într-un parteneriat în care, aşa cum ne-am obişnuit, liberalii joacă rolul femeii etern îndrăgostite de călău. Genul acela de relaţie bolnavă în care personajul feminin rămâne supus celui masculin, în aparenţă mai puternic, mai îndreptăţit să beneficieze de funcţii şi premii. Nimic şocant într-o Uniune Social Liberală în care principiul meritocraţiei este exlus încă de la început, în care liberalii par etern defensivi, iar social-democraţii mereu ofensivi.

Această poveste de dragoste între o stângă şi o dreaptă rătăcite şi tulburate nu va dura prea mult. Căci dincolo de fluturaşii din stomac - rezultat al euforiei guvernării după atâta amar de opoziţie - va veni momentul în care convieţuirea va presupune mai mult decât directori, directoraşi şi băieţi de casă în pantaloni scurţi numiţi şefi ai unor instituţii în care n-au călcat vreodată. La Constanţa însă, povestea de dragoste este ciudată, fiindcă PNL dă încă impresia că s-ar afla sub vraja unui PSD care, aşa cum a declarat Dragomir, în prima şedinţă de CJC a simţit nevoia unei demonstraţii de forţă chiar dacă lupta electorală a luat sfârşit.

Protocolul USL nu presupune, la Constanţa, doar funcţia promisă de city manager. Nu e suficient. Prin urmare, cât vor mai rămâne liberalii în starea asta? Ce va urma declaraţiilor liderului PNL Constanţa? Fiindcă e naiv să ne imaginăm că liberalii vor avea un vicepreşedinte în CJC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii