Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, Poliţia Locală şi tocurile de 15

ro

22 Jan, 2011 00:00 2180 Marime text
corina_samoila_1.jpgCând îl văd pe Radu Mazăre revoltat mă apucă râsul. Fără a-şi da seama, primarul nu ne oferă niciodată imaginea furibundă a omului călcat pe gât de sistem, care suferă şi resimte la modul fizic vreo lipsă.

Săptămâna asta s-a plâns din nou că n-are bani la primărie. Îmbrăcat la patru ace, tuns, frezat, cu un ceas Edox Classe Royale 5 Minute Repeater (pe care Internetul ni-l "serveşte" la preţuri de mii de dolari... înspre zece, ca să fiu mai precisă) la mână, tocmai întors dintr-o vacanţă de O LUNĂ în CARAIBE, primarul ales de constănţeni se lamenta în faţa presei că nu are bani, că Boc este rău şi că nu ştie încotro să "arunce" cu puţinele fonduri de care dispune. Eu pot accepta că există posibilitatea să aibă dreptate. Cu toate că-mi păstrez opinia că, atunci când au avut bani, el şi prietenul lui, Nicu de la CJC, au aruncat cu ei în stânga şi-n dreapta. Ba chiar, trebuie să recunoaştem cu mâna pe inimă că banii încă se duc spre firmele prietene, chiar şi aşa, puţini cum sunt. Iar opinia mea este că, de fapt, nu prea plângem de mila oraşului ci de mila noastră, a celor care nu mai pot da bănuţi cui trebuie. Dar, repet, este o simplă opinie care-mi aparţine. După ce s-a lamentat şi şi-a contorsionat degetele noduroase, aşa cum face de fiecare dată când se dă nervos, revoltat şi cu grijă faţă de supuşi... pardon, votanţi, Mazăre a scos din joben chestionarul. Să spună constănţenii pe ce să se ducă puţinii bani ai oraşului, să aleagă ei, să fie ei responsabili, nu el. Că este mai simplu să arunci totul în cârca altora, mai ales că stai în oraşul pe care-l conduci mai puţin decât orice alt locuitor al lui, cu excepţia navigatorilor. Cum concediile sunt la mare preţ, uneori mă minunez că Mazăre mai ştie ce şi cum se întâmplă p-aici. La un moment dat, în prezentarea sumelor şi a modurilor în care ar putea fi folosite, primarul de Constanţa a dat o veste bombă: nu sunt bani pentru Poliţia Locală. Nu au voie să ia maşini, nu vor avea fonduri pentru uniforme sau armament. Asta ca să nu mai spunem de salariile oamenilor. Dar, s-a găsit un binevoitor care să-i dea vreo 15 maşinuţe, cu tot cu plafon de benzină. Dacă-mi e permis să fac o presupunere, aş spune că omul bun la suflet se cheamă Sanda Ciocoiu de la Conpress Holding, cea care a preluat părţile sociale în firmă în 2002 de la Nicuşor Constantinescu şi de la Radu Mazăre şi care a câştigat, cu firma la care fac referire, mai multe contracte la Primărie şi la Consiliul Judeţean. Dar poate n-am dreptate... Însă, am o propunere. Pe străzi tot văd nişte maşini albe cu număr de înmatriculare terminat în CCL. Nu-s puţine. Ba dimpotrivă, cred că destui angajaţi beneficiază de autoturism de serviciu. Alea nu-s bune pentru Poliţia Locală? Aşa, că tot ne interesează siguranţa cetăţeanului... Sau poate că ne pasă mai mult de confortul angajatelor cu tocuri de 15, care bucură retina. Şi nu numai...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nedumeritul 22 Jan, 2011 12:27 frumos articol mi-a mers la inima
  • R 22 Jan, 2011 11:41 Tantisor ! Nu era mai corect sa-i fie dat buget legal pentru acest serviciu destul de important pentru cetatenii de rand ce sunt agresati pe strada ? Si atunci nu mai apela la banii negrii ! NU ?