Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lecţia umilinţei şi organizaţia de pensionari, aripa tânără

ro

18 Aug, 2011 01:45 1709 Marime text
lavinia_bun.jpgViaţa bate filmul, nu mai am niciun dubiu fraţilor, însă stau şi mă gândesc cu jind ce pepinieră de cadre avea PNL-ul şi-a ţinut-o la blat atâta amar de vreme. A devenit deja de notorietate faptul că, din două în două luni, câte un grup de 250 de ex-liberali mai dau fuga la PDL, sătui de opoziţia făcută de nea Puiu Haşotti. Mă întreb pe unde se ascunde acum următorul pluton ce se va înrola glorios în PDL la momentul potrivit, n-ar fi rău chiar pe 1 septembrie, atunci când, dacă am reţinut corect, expiră ultimatumul dat primarului pentru demisie. Până la urmă, cred că m-a înşelat şi, cu fiecare zi care trece, realizez că PDL Constanţa are un preşedinte puternic. Păi zău aşa.

Dacă Mazăre n-a reuşit să-l convingă pe Ponta să-l primească în PSD pe Elan Schwartzenberg cu tot cu „Irealitatea" lui, şeful PDL a doborât dintr-o singură privire 250 dintr-o lovitură. Vă rog nu vă grăbiţi să criticaţi, ceea ce s-a petrecut nu are de-a face cu populismul ieftin, a fost doar convingerea politică a mămăiţelor şi tătăiţilor care, sătui de puiul vânat şi orezul mucegăit de la primărie câştigat cu preţul statului la cozi mai ceva ca pe vremea lui Ceaşcă - au descoperit valorile democrat liberale drept la ţintă - în farfuria cu friptură sau în paharul cu tulburel ciocnit cu mare fast.

Asta pentru că înmânarea carnetelor de partid s-a făcut în cadru festiv, în prezenţa Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, vicepreşedinte al PDL şi o vehementă susţinătoare a alăptatului la sân pe principiul există viaţă şi după menopauză!

Prinsă de mirajul prezenţei aplaudacilor, Roberta a dorit să demonstreze, încă o dată, că numărătoarea greşită a voturilor din Parlament nu a fost o pură întâmplare. Ce mai contează dacă acei oameni au discernământ, dacă ştiu pentru ce au venit şi mai ales dacă ştiu pentru ce au părăsit un partid şi s-au înscris într-un altul? Ce mai contează dacă mulţi dintre ei vor mai apuca momentul votului de anul viitor, dacă camera e pornită şi blitz-ul e pe fază , să fie primit!

Am mari semne de întrebare că voturile celor 250 de vor regăsi într-un fel la alegerile viitoare sau dacă ei, aripa tânără a organizaţiei de pensionari a PDL, vor reuşi să întoarcă din puţinul lor partidului în campania electorală, că doar nu vi-i imaginaţi căţăraţi pe schele şi lipind afişe.

Consider că era mult mai onest din partea domnului Chiru şi a colegilor săi ca, de Sfânta Sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, să facă un gest de omenie pentru aceştia bătrâni, oferindu-le în anonimat masa caldă şi nu umilinţa în faţa camerelor de luat vederi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii