Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ancheta, ancheta, dar sa stim si noi

ro

25 Aug, 2009 02:47 1285 Marime text

manuela1_editorial.jpgVăzând linşajul mediatic la care a fost supusă săptămâna trecută, mă gândeam de ce doar madam Udrea este luată în colimator, când, în paralel, sunt anchetate şi acţiunile altui ministru - Nicolae Nemirschi.

Elena Udrea îi face pe toţi adversarii politici ai PD-L să-şi ascută colţii. Ea a reuşit să capteze toată atenţia scenei politice. N-a mai contat cum gestionează Guvernul criza, ce măsuri mai ia Boc, ce mai pregăteşte opoziţia anemică. A contat doar cât a cheltuit madam Udrea pe serbarea Sfintelor Paşti la malul mării, pe lansarea imnului şi pe alte acţiuni de promovare turistică. În acest timp, colegul său de la PSD, Nicolae Nemirschi, stătea frumuşel în banca lui la comisia de anchetă, răspundea cu solicitudine la întrebări şi nu era băgat în seamă de nimeni. Pentru Elena Udrea sau, mai bine zis, cu tema Elena Udrea s-au realizat emisiuni întregi, în care s-a dezbătut dacă a pus la minister perdele, ori jaluzele, dacă au fost justificate cheltuielile sau nu, dacă a promovat ţara sau s-a promovat pe sine etc. Nici Ana Birchall nu a fost la fel de „promovată" mediatic atunci când a fost suspectată de ipostaze obscene. După cum s-a desfăşurat scandalul izbucnit cu acordul PSD, la bătaia din pinteni a PNL, ai zice că Udrea se face vinovată de acte criminale. Să ne înţelegem, ancheta nu e la final şi nu dau eu verdicte, însă, în comparaţie cu Nemirschi, scandalul de la Turism a atins cote mult mai mari. Deşi şi în cazul lui Nicolae Nemirschi, viceprimarul pe care Radu Mazăre şi l-a rupt de la suflet ca să-l lase să se facă ministru, s-a făcut tam-tam legat de procedura de „sifonare" a banului public cu ajutorul firmelor Ars şi Best, el nu s-a bucurat de la fel de multă atenţie din partea media. Udrea, în schimb, este un nume despre care lumea nu se mai satură să scrie, să vorbească, să bârfească şi unii, să ancheteze. Mi-a plăcut ideea lansată de un parlamentar constănţean, atunci când a fost întrebat dacă i se pare normal ca înregistrările de la comisia de anchetă a Elenei de la Turism să ajungă în presă. Politicianul a precizat că i s-ar părea normal ca toate dezbaterile, din orice comisie, să fie stenografiate şi să fie făcute publice. Mi s-a părut corect. Pentru că astfel, nu ar mai plana suspiciuni asupra unor astfel de comisii şi asupra unor parlamentari trimişi acolo să stabilească dacă a fost sau nu corect ceea ce s-a întâmplat la un anume minister şi atât. Adică ar ancheta fără să hărţuiască, fără să urmărească să incrimineze penal pe cineva, fără să bârfească. Ar şti că lumea este cu ochii pe ei permanent şi s-ar purta ca atare. Aşa mi s-ar părea şi mie normal, pentru echilibru, să ştim cu toţii ce anchetează parlamentarii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 25 Aug, 2009 07:17 Voi ,ziaristii de la ZIUA, pe ce bani lucrati? Pe banii publici sau privati?