Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrea Nicusor sa-i intre in gratii Elenei Udrea?!

ro

11 Feb, 2010 03:37 6122 Marime text

deschidere.jpgContracte de miliarde pentru apropiatul lui Virgil Cârstea

Surse de pe plan local susţin că pesedistul ar încerca să se dea bine, prin intermediari, pe lângă ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului

Există o regulă nescrisă potrivit căreia relaţiile de afaceri şi politică sunt interdependente. Pe această axiomă se pare că se bazează PSD Constanţa, în încercarea de a intra în legătură cu o parte a PD-L.

Partea din PSD la care ne referim, şi care, ar intenţiona să intre în graţiile unor adversari politici se numeşte Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Exponentul democrat-liberal pe care pesedistul l-ar viza este nimeni alta decât amazoana PD-L, Elena Udrea. Această teorie potrivit căreia Nicuşor Constantinescu ar încerca să stabilească un dialog cu Elena Udrea este nouă, însă, s-a verificat de-a lungul timpului că în politică orice este posibil. Gurile rele spun că, pesedistul Nicuşor Constantinescu ar încerca să intre în graţiile Elenei Udrea fie pentru ca aceasta din urmă, din postura de ministru, să înţeleagă mai bine nevoile judeţului Constanţa, fie pentru a o discredita în ochii pedeliştilor.

Raţionamentul a pornit de la un fapt ce ne-a fost sesizat de către un cunoscător într-ale politicii. Este vorba despre faptul că o firmă, din zona PD-L, a câştigat două licitaţii pe „teritoriu" PSD, mai exact de la SRL-ul Consiliului Judeţean Constanţa.

Este vorba despre SC Crirox Group Construct SRL din Bucureşti.

crirox_cjc_-_virgil_carstea.jpgCămine de la CJC pentru firme din zona PD-L

Firma a câştigat pe 6.11.2009 contractul privind reabilitarea Căminului Cultural Vadu Oii. Potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP, valoarea estimată a lucrărilor a fost de 650.000 lei, preţul de atribuire fiind de 628.709,08 lei fără TVA. Interesant este faptul că la licitaţie nu a participat decât un singur ofertant, adică tocmai Crirox Group Construct.

Firma a mai „împuşcat" un contract frumuşel de la SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, aflat în subordinea CJC. Este vorba despre reabilitarea Căminului Cultural Ciobanu. Şi pentru acest contract de lucrări, valoarea estimată a fost de 650.000 lei. Interesant este faptul că au fost doi ofertanţi şi tot Crirox Group a ieşit câştigător. În plus, deşi valoarea estimată a fost aceeaşi ca în cazul căminului de la Vadu Oii, Crirox Group a venit cu un preţ mai mic cu vreo 300 milioane de lei vechi, decât cel ofertat în primul caz, fapt ce i-a permis să câştige şi contractul privind renovarea aşezământului cultural de la Ciobanu. Potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP, valoarea de atribuire a lucrărilor de la Ciobanu a fost de 595.519,65 lei. SC Domeniul Public şi Privat Judeţean a încheiat contractul cu SC Crirox Group Construct pe 11.11.2009. Aşadar, firma a obţinut lucrări în valoare de peste 12 miliarde de lei de la SRL-ul CJC.

Fratele lui Ancuţa şi soţia lui Cârstea = parteneri de afaceri

Societatea îl are ca unic asociat şi administrator pe Mihai Ancuţa. Potrivit documentelor oficiale, iniţial firma s-a numit Crirox Exim SRL, şi o avea ca asociat pe Roxana Lăzărescu din Bucuresti, iar ca domeniu de activitate - comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate. Din 2003 a devenit acţionar unic, în urma cesiunii de creanţe, Mihai Ancuţa, din Hârşova. Tot atunci s-a schimbat şi numele societăţii în Crirox Group Construct SRL şi s-a completat obiectul de activitate cu „construcţii de clădiri şi lucrări de geniu". De asemenea, Mihai Ancuţa a devenit şi administrator.

Presa centrală a titrat, la un moment dat, despre afacerile Crirox Group Construct, în Parcul Herăstrău. În ediţia din 11.02.2007 a ziarului „Jurnalul Naţional" se preciza că Mihai Ancuţa este nepotul lui Virgil Cârstea, pe atunci director al Administraţiei Lacuri şi Parcuri din Capitală (ALPAB). Jurnaliştii cotidianului central precizau că Mihai Ancuţa şi-a instalat sediul firmei, în acea vreme, într-o clădire din Parcul Herăstrău. În acelaşi articol se mai preciza şi că fratele lui Mihai Ancuţa, Cristian Ancuţa, era asociat în trei firme cu soţia lui Virgil Cârstea, Ana Maria. Potrivit „Jurnalului Naţional", „Vecin cu fraţii Ancuţa, pe Strada Şcolii nr. 5, din Hârşova, stă Stănel Zaharia - cumnatul dlui Cârstea după soră. Angajaţi ai Municipalităţii l-au identificat pe Stănel Zaharia drept furnizorul de mobilier şi vopsele al ALPAB, inclusiv pentru Cartierul Francez".

Crirox a demonstrat: nu doar apropiaţii PSD câştigă la CJC

Virgil Cârstea este cunoscut drept un apropiat al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. El a fost director al Mamaia SA, fiind înlocuit ulterior cu fosta pesedistă Corina Gheorghe. Virgil Cârstea este acum director general adjunct al ANAR. Iată raţionamentul în baza căruia sursele noastre au afirmat că obţinerea celor două contracte de lucrări de la CJC, de către firma lui Mihai Ancuţa, nu este o pură coincidenţă. Mai ales că, s-a demonstrat de-a lungul timpului că există un „portofoliu" de firme bine stabilit care lucrează cu SRL-ul CJC, majoritatea aparţinând unor apropiaţi ai conducerii pesediste a instituţiei. Prin urmare, este greu, pentru o firmă oarecare, să se strecoare în hăţişul acestor licitaţii, pe bani publici. Menţionăm că Ancuţa mai este asociat şi în firmele SC Parcul Turistic şi de Agrement Snagov SA, Viacons Proiect SRL, Ers Advertising Grup SRL, SC Tehnolux Invest SRL, SC Ocasion 2002 Impex SRL, SC Black Fish Com SRL.

Cârstea: „L-am amendat pe Nicuşor Constantinescu. Dar atât"

Pentru a afla şi opinia lui Virgil Cârstea cu privire la aceste zvonuri, l-am contactat telefonic. El a negat vehement faptul că Mihai Ancuţa ar fi nepotul său. De asemenea, a spus că nu comentează şi că nu-l interesează afacerile firmei Crirox. A mai adăugat că îl cunoaşte pe Nicuşor Constantinescu, dar că varianta potrivit căreia pesedistul ar încerca să se dea bine pe lângă Elena Udrea, este o simplă speculaţie. „Îl cunosc pe Nicuşor Constantinescu încă din 1996, când eram şeful Corpului de Control al Primăriei, pe vremea când era primar Mihăeşi. L-am şi amendat pentru nişte construcţii ilegale, dar atât", ne-a declarat Cârstea. Referitor la faptul că soţia sa ar fi asociată în firme cu fratele lui Mihai Ancuţa, Virgil Cârstea a spus iniţial, că nu mai este, ulterior declarând că sunt într-adevăr parteneri de afaceri. Menţionăm că un cititor ne-a adus la cunoştinţă, printr-un comentariu, faptul că Virgil Cârstea ar fi fost membru al PSD. El a afirmat că nu comentează acest aspect. „Dacă scrie unul că sunt homosexual asta înseamnă că sunt?", a spus Cârstea.

Mihai Ancuţa: „N-am nicio legătură cu treaba asta"

L-am contactat telefonic şi pe patronul Crirox Group Construct SRL, Mihai Ancuţa, pentru a afla şi opinia sa în legătură cu cele de mai sus. „Nu l-am văzut pe Nicuşor Constantinescu în viaţa mea. Sunt simple speculaţii. N-am nicio legătură cu treaba asta", ne-a spus afaceristul.

Menţionăm că am încercat, în repetate rânduri, să o contactăm şi pe Elena Udrea, pentru a afla şi părerea domniei-sale despre colaborarea apropiatului lui Virgil Cârstea cu instituţia condusă de pesedistul Nicuşor Constantinescu, însă nu a răspuns apelurilor noastre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mimi jupana 08 Apr, 2013 00:58 mihai ancuta este nepotul lui carstea.