Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uniforma lui Mazare, la CNN si BBC

ro

23 Jul, 2009 02:08 5436 Marime text
deschidere.jpgPresa internaţională nu a omis nici faptul că Efraim Zuroff, reprezentantul Centrului Wiesenthal din Ierusalim, a spus că Mazăre ar trebui să demisioneze

Dacă în urmă cu doar două săptămâni primarul Radu Mazăre urla cât îl ţineau corzile vocale că vrea să-l vadă toată ţara, iată că acum dorinţa i s-a împlinit. Ba, mai mult, nu-l ştie doar toată ţara, ci chiar întreaga lume. Şi asta datorită (sau din cauza - nu ştim cum ar fi mai bine să ne exprimăm în situaţia dată) faptului că a apărut pe scena unei prezentări de modă îmbrăcat în uniforma armatei naziste.

raducu_si_radu_mazare_tinut.jpgGestul său nu a rămas fără ecou. Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea AntiSemitismului, prin directorul său, Marco Maximilian Katz, a trimis o sesizare către procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, dar şi către preşedintele PSD, Mircea Geoană, în care reclamă gestul lui Mazăre. De asemenea, Centrul condus de Maco Katz a transmis sesizarea, tradusă în limba engleză, către mai multe instituţii din străinătate. Şi iată că „năzbâtia" lui Mazăre a ajuns în atenţia unora dintre cele mai mari instituţii de presă din lume, cum ar fi BBC şi CNN. Site-urile celor două prestigioase posturi de televiziune acordă spaţii importante subiectului legat de primarul român care a defilat în uniforma armatei germane, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Chiar dacă a negat cu vehemenţă că uniforma sa ar fi nazistă şi a subliniat de nenumărate ori că vestimentaţia a fost făcută într-o fabrică producătoare de costumaţie pentru filme, Mazăre a făcut-o de oaie: presa din întreaga lume îl blamează şi îi arată faptele nedemne de un primar de oraş european. Site-urile CNN şi BBC citează acuzaţiile aduse de Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea AntiSemitismului şi arată că Mazăre a declarat că nu  a observat svastica de pe paftaua curelei. Presa internaţională nu a omis nici faptul că Efraim Zuroff, reprezentantul Centrului Wiesenthal din Ierusalim, a spus că Mazăre ar trebui să demisioneze. „CNN a încercat să-l contacteze pe Mazăre, dar fără succes", se mai arată în materialul jurnaliştilor străini, fapt care nu este străin deloc ziariştilor români. Materialul celor de la CNN se încheie cu câteva date din istorie: „România a fost aliat al naziştilor între 1940 şi 1944, fiind sub conducerea guvernului militar de dreapta al generalului Ion Antonescu. Cel puţin 270.000 de evrei români au fost ucişi sau au murit din cauza maltratării în timpul Holocaustului". Atât CNN, cât şi BBC semnalează faptul că primarul Radu Mazăre a apărut pe scenă alături de fiul său, de 15 ani, şi că au defilat în celebrul „pas de gâscă", folosit în perioada celui de-al Doilea Război Mondial de armatele naziste.

http://news.bbc.co.uk/...

http://edition.cnn.com/...

{mos_ri:mazare,nazist}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 25 Jul, 2009 08:15 Bine faci ca stai in afara tarii,pentru ca aici e "razboi" declarat CORUPTIEI.Unde a-i vazut RAZBOI fara,DUSMANI,fara ALIATI,fara LUPTE ?
  • surmelis argentina pusa 23 Jul, 2009 06:21 D-l MARCO MAXIMILIAN KATZ este mult prea sensibil la o SIMPLA PARADA DE MODA in care apare primarul Constantei imbracat in uniforma militara germana. SVASTICA era o stema care era OBLIGATA toata lumea sa o parte pe uniforma militara si nu numai.D=l MARCO MAXIMILIAN KATZ se arata deranjat de trecut,dar de ce nu s arata deranjat ca in zilele noastre din cauza lor MOR o multime de ARABI? LE DAI UN DEGET SI-TI IA TOATA MANA!