Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Matei „Si Geoana sa dea ordin si nu l-as respecta"

ro

21 Aug, 2009 01:59 2512 Marime text

deschidere_1.jpgPrimarul din Năvodari a decis să-şi facă publică opinia referitoare la hotărârea prin care Nicuşor Constantinescu interzice aleşilor locali ai PSD să încheie contracte de publicitate cu ZIUA de Constanţa

Majoritatea primarilor PSD au dezaprobat decizia semnată de către Nicuşor Constantinescu împotriva ZIUA de Constanţa. Unul dintre aleşii locali cărora prim-vicepreşedintele PSD Constanţa le-a interzis să colaboreze cu ziarul a decis să-şi facă publică opinia cu privire la Hotărârea nr. 9/31.07.2009.

Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, peste jumătate dintre primarii PSD şi-au arătat susţinerea faţă de ZIUA de Constanţa încă din momentul în care le-a fost transmisă hotărârea şi, totodată, şi-au manifestat dezaprobarea faţă de decizia semnată de unul dintre şefii pe linie de partid.

Unul dintre primarii care nu au fost de acord de la bun început cu hotărârea adoptată de Comitetul executiv al filialei judeţene PSD Constanţa, la sfârşitul lunii trecute, este şi primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, care afirmă că ar fi trebuit consultat şi el, ca şi ceilalţi primari, în legătură cu această decizie.

nicolae_matei_03.jpg„Publicaţia s-a purtat echidistant cu mine"

„În situaţia în care o publicaţie a fost ok cu mine în campanie, şi Geoană ar putea să dea un ordin şi nu l-aş respecta, dacă publicaţia respectivă s-a purtat echidistant (n.r. pimarul Nicolae Matei, la alegerile locale din 2008 pentru Primăria Năvodari, nu a avut contract de publicitate cu ZIUA de Constanţa, nici în primul tur, nici în al doilea). Nu sunt fericit că publicaţia ZIUA de Constanţa îmi atacă şefii de partid, însă consider că trebuia să fiu consultat înainte de a da hotărârea. Sunt membru PSD şi mă comport ca atare. Cu Mazăre şi Constantinescu pot să ducă atacuri, dar nu înţeleg atitudinea faţă de Înalt Preasfinţitul Teodosie, căruia îi port un respect deosebit", a ţinut să precizeze Nicolae Matei.

Interdicţia

Reamintim că ziarul ZIUA a intrat în posesia hotărârii emise, cu dedicaţie, împotriva sa, de către PSD Constanţa, sub semnătura lui Nicuşor Constantinescu. Prin Hotărârea nr. 9/31.07.2009, Comitetul Executiv al PSD Constanţa a stabilit, prin art. 1, că: „Începând cu data de 01.08.2009 se interzice oricărui ales local de pe Listele PSD la alegerile locale din data de 01.06.2008 să încheie contracte de publicitate cu Ziarul Ziua de Constanţa. - Fiecare primar ales pe Listele PSD va rezilia orice contract de publicitate sau de promovare a imaginii Consiliilor Locale respective, aflat în vigoare la data prezentei hotărâri". „În caz contrar, toţi cei care se fac vinovaţi de încălcarea prezentei hotărâri vor fi puşi în discuţia Comitetului Executiv al Consiliului Organizaţiei Judeţene PSD şi vor fi sancţionaţi conform prevederilor Statutului PSD", se arată în art. 2 al hotărârii.

Nicuşor intervine în piaţa achiziţiilor publice

Hotărârea prin care PSD a încercat să dinamiteze relaţiile economice ale unui ziar este cea mai bună dovadă că politicul poate interveni în piaţa achiziţiilor publice. Practic, Nicuşor Constantinescu a dirijat banii publici către oricare altă publicaţie, agreată desigur de domnia-sa. Din acest moment, nimeni nu mai poate garanta că politicul nu influenţează şi celelalte contracte de achiziţii publice.

{mos_ri:Nicolae Matei,Geoana}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 21 Aug, 2009 09:53 Voi pe cine mintit in articolul asta???? MAtei are incheiat un contract cu voi de asta sunteti "echidistanti". Cand nu avea contract in 2007 de exemplu nu ati scris si de rau de el???nu va mai amintiti?? cand cu terenurile ale din Navodari sau cu sedintele de consiliu, ori poate cu avocata??? ia cautati in arhiva! chiar asa memorie scurta aveti? cum a castigat primaria a semnat un contract cu voi gata ati lasat/o moale. asa ca daca mazare semneaza cu voi si va da ceva bani o sa o lasati moarta. deci concluzia e chiocu mic si joc de glezne!
  • ciocoiul de la navodari 21 Aug, 2009 07:21 hai mai nicule, chiar s-a purtat echidistant? uiti ca ai fost terfelit pana ai facut contract de publicitate. no comment.